| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2011 22:15 Заглавие: Електромагнитни смущения предизвикани от климатик. |
|
|
Здравейте,
При инсталиране на нов монитор samsung 923NW в кабинет където има климатик LG /5 годишен, сплит система , не е инвертор, модела не се вижда тъй като табелката е избеляла/ се получава следния проблем. При включване на климатика монитора започва да примигва с честота около 50 hz доста ясно забележимо и доста дразнещо. При изключване на климатика образа е идеален. Честота на опресняване на монитора 60hz. При стария CRT монитор такова смущение няма. Първоначално превключих монитора и компютъра на друга фаза. В кабинета има трифазно захранване. Резултата е същия. Захраних компютъра и монитора от UPS отново трептене. Подмених RGB кабела на монитора с друг за който гарантирам, че е качествен, отново няма подобрение. При отдалечаване на компютърната система от климатика трептенето намалява но пак е забележимо. Вариантите са два. Или климатика излъчва прекомерно големи електромагнитни смущения или монитора е изключително калпав като производство без никакви екранировки и други подобни защити. Някой да е срещал подобен проблем или да дадете идея за някакъв НЧ филтър който да монирам в климатика. Проблема според мен идва от двигателя. А според вас? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2011 1:57 Заглавие: |
|
|
| Ethernet-а с екраниран конектор ли е? Ако е екраниран може да пробваш да го смениш с такъв без екран? Каква периферия имаш закачена на компютъра? |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2011 9:49 Заглавие: климатик |
|
|
Привет колеги,
Колегата mishomvp е абсолютно прав....аз имаш същия проблем..решението беше аналогично... |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2011 17:57 Заглавие: |
|
|
| Mрежата е през БТК-ADSL. Модем ПИРЕЛИ със кабел UTP 4 жилен. Не ми изглежда да е екраниран но ще го сменя утре. RJ-to не е екранирано. Има включен и принтер. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2011 22:48 Заглавие: |
|
|
Огледай шукото колко е занулено/заземено и си притегни клемите та чак до шината на таблото. При нужда измерете и заземлението. Ако не става компютърбата конфигурация заедно с периферията ев един разклонител, в контакта махате шуко пластината от нулата и отделна земя, може за начало на водопровода, ако е метален. Пробвай и с друг монитор.
Какво значи "климатикът работи" - върти се само вентилатора на вътрешното тяло или и компресора? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2011 18:12 Заглавие: |
|
|
| Работи компресора |
|
|
 |
expozito Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2011 22:25 Заглавие: |
|
|
На мен лично ми изглежда че цялото това смущение идва по индукция. Имал съм подобен проблем само че с инверторни климатици. Голям зор беше....Само че както казва питащия неговия климатик не е инверторен...
Иначе това с всичката техника в един разклонител на една фаза може да се пробва ама при мене не стана, Пусках периферията през UPS, заземих ВСИЧКО и пак нищо.
Проблема си реших като свързах 2-та въпросни климатика към отделен токов кръг |
|
|
 |
|