Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за изгорял елемент !

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krig
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 13, 2011 17:26    Заглавие: Помощ за изгорял елемент ! Отговорете с цитат

Здравейте , имам следният проблем с любимият ми усилвател , реших да включа към него говорител с неизвестен произход и като увеличих усилвателя от решетката на капака излезе огън и дим , отворих го и вътре има резистор който е изгорял и не мога да видя какви цветове е за да го заменя , имам упътване на компютъра за този усилвател схема и подробна информация за частите ,но не съм толкова вещ за да разбера какви са показателите на изгорялата част за да я сменя , ако някои може да ми помогне много благодаря ! Crying or Very sad

Това е схемата и елементите http://www.webfilehost.com/?mo.....id=8001812

И снимка не се вижда перфектно , но такъв ми е фотоапарата http://www.webfilehost.com/?mo.....id=3615907 в центъра на снимката , а над елемента има две черти с точки в краищата и на втората от долу на горе пише r55 ако е в някаква помощ .

Никои от каналите не работи , а другаде не видях нещо изгоряло .
От ляво на изгорелият елемент пише c41 а от дясно c33
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети