Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Засичане на оборотите на вентилатор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2011 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked Shocked Shocked

Това е лудост.... С тези неща шега не бива...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Elron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2011 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

mishomvp написа:
Това е лудост....

Какво по-точно имаш предвид... това ,че учавстват 220 волта ли? Ми няма как без тях... не знам кое друго шега не бива... бих го приел по-скоро като безсмислена инвестиция.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2011 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Elron написа:
... навит да си играя да я правя и аз си знам защо! Smile)))

Играй си няма лошо, ама почни от основите и се запознай с елементарни неща от основите на електрониката.
Задължително е да го направиш преди да се започне с "проектите" (явно не осъзнаваш колко нелепо звучи тази дума) при демонстрираните възможности, въпреки многото писане.
Нищо лично както се казва и не го възприемай като заяждане, но желанията ти (които по принцип не са лошо нещо) първо са неосъзнати (и не знаеш какво точно искаш) са много далече от възможностите ти.
petromaniq66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2011 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

А най - интересното е какво те интересуват оборотите, при това със завидна точност ,след като целиш охлаждане ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Elron
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 10, 2011 0:13    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
.....

Не съм отрекъл ,че ми липсват основи ,но има тук таме идея кое как може да стане.. попринцип "проект" като израз ползвам за други неща
ама не знаех как иначе да го определя.. но си мисля, че и с наличния опит мога да се справя със замисленото ако поразпитам и ми се обясни малко. Не е като да не зацепвам бързо за какво става въпрос. След като не съм успял да го науча където е трябвало се опитвам сега да го науча по различен начин.. най-лесно винаги съм научавал всичко от практика и хипер рядко от просто теория..
petromaniq66 написа:
....

По същата логика каква е ползата на дисплея тук ако целиш охлаждане? http://cgi.ebay.co.uk/Scythe-KAZE-MASTER-5-25-Bay-Fan-Controller-Black-/400190377836?pt=Computing_ComputerComponents_Fans_Heatsinks_SR&hash=item5d2d348f6c

Ами за мене целта е просто да знаеш колко бързо върти в момента и да имаш по-реална представа от колкото просто някакви чертички около регулатора. И когато на дисплея пише 0 оборота ,а ти всъщност си го пуснал вентилатора ето ти индикация ,че не работи.. същото е. Smile

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети