| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tedo_kinta Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 18, 2011 16:21 Заглавие: |
|
|
| Jet, аз се сетих, ама мислех че няма нужда да го споделям. Като се зарових малко из нета разбрах че за тоя усилвател ше ми трябва ДОСТА скъп адаптер около 40 лв. става въпрос за този, или може да се намери нещо на по-разумни цени. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sathv Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2011 15:16 Заглавие: |
|
|
Доста обмислях варианта за самоделен траф преди, но нямам схема. А и както се видя по-назад съм зле със сметките, ако може някой да ми даде готова схема и списък с компоненти мисля че няма да имам проблеми. Преди да я тествам ще я покажа на преподавателя ни по практика и чак тогава ще я ползвам в къщи.
P.S. Оказа се че имам схема грец в тетрадката, но незнам как да напваря филтрация. До колкото помня тя включваше 4 изправителни диода, 1 електролитен кондензатор 100 микроF и един резистор 4,7 kOM какво трябва да променя за да я филтрирам?
Извинявам се за тъпите въпроси но съм доста начинаещ . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 14:42 Заглавие: |
|
|
Всичко тръгна и звука е доста качествен, обаче все още имам проблеми със захранването и ми дойде една глупава (поне според мен) идея. Идеята е да ползвам зарядното за акумулатори на баща ми.
в момента сглобявам 2 от тези светодиодни индикатори и стерео еквалайзер, обаче незнам от каде да намеря потенциометри с "S-образен закон за изменение на съпротивлението"(нямам си и най-малка идея какво ще рече това), защото ако използвам обикновени линейни потенциометри ще се получи "сгъстяване на децибелите" към крайните положения на плъзгача. Последният ми върпос е каде тряабва да вържа потенциометъра за усилване/намяляне за звука и с каква стойност трябва да е. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 17:13 Заглавие: |
|
|
Предполагам си чул за Логаритмични потенциометри и че е най добре те да са в основата на регулиране както честотно в еквилайзера,така и един такъв да ползваш и за усилване.Като стойноста му може да бъде от 10к-47к. ниската стойност е за предпочитане.Обикновено се поставя преди крайното стъпало,при теб ТДА-то. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 17:44 Заглавие: |
|
|
radev, много благодаря за инфото.
Ако някой може да ми каже и от каде мога да си купя такива цена няма да има! |
|
|
 |
branko_ Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 21:13 Заглавие: |
|
|
| Намери си едно компютърно захранване пак ще ти свърши работа. Може да си намериш за десетина лева втора употреба |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 22:25 Заглавие: |
|
|
| За "честотно регулиране в еквалайзера" се използват линейни потенциометри. Логаритмичен е за "Volume-to". |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2011 7:57 Заглавие: |
|
|
petromaniq66, аз прочетох друго в описанието на схемата.
Цитат: За постигане на съответствие между дълбочината на корекцията в dB и равномерния ход на потенциометрите е необходимо те да имат S-образен закон на изменение на съпротивлението. Тъй като такиви потенциометри трудно могат да се намерят, трябва да се заменят с линейни потенциометри със стойност 47koM (това обаче е съпроводено със "сгъстяване на децибелите" към крайните положения на плъзгача). Могат да се използват и потенциометри с номинално съпротивление 10, 22 или 100кoM (линейни).
Ето и линк от кадето е инфото.
В връзка с гореописаното вчера попаднах на това, ако може да си кажете мнението и дали ще става за плъзгащи стерео потенциометри?
Не ми стана ясно с каква стойност тряабва да е потенциометъра за усилване/намалянe на звука.
Последната промяна е направена от tedo_kinta на Съб Фев 19, 2011 11:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2011 8:18 Заглавие: |
|
|
| Не се вживявай толкова! Еквалайзера и без това ще ти внесе "една торба" шум в системата, а ако ще го свързваш към комп. - изобщо си губи смисъла. Каквито типове потенциометри да сложиш няма да стане клас AA. |
|
|
 |
|