| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 14:47 Заглавие: TV Philips 28PT800B, шаси 1.17 проблем със захранването. |
|
|
Телевизора идва отвън и беше с изгорели в захранването 2бр. изправителни диоди, токоограничаващ резистор 1.5 Ом и транзистор BUT12A. След замяната им телевизора работи нормално но след време ключовия транзистор загрява и при изключване и последващо включване изгарят сменените елементи. Капацитетите в първичната страна проверени. Няма изменение на вторичните напрежения и на формата на растера. Смятам да сменя и оптрона CNX83A. Но очаквам и мнения и предложения от вас колеги. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 16:12 Заглавие: |
|
|
| Проблема си ти е само във транзистора.Як подбор докато случиш на подходящия иначе все си греят и пробиват така е при тези PH. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 17:25 Заглавие: |
|
|
И аз в началото си помислих че съм попаднал на менте но получих уверение от магазина че гарантират за транзисторите, че са оригинални на Филипс. Някой има ли опит със замяна на BUT12AF със друг транзистор. Струва ми се малко вероятно и в Германия да работят с ментета но не се знае дали аз съм първия които пипа в телевизора. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 17:56 Заглавие: re: |
|
|
| Добри написа: | | И аз в началото си помислих че съм попаднал на менте но получих уверение от магазина че гарантират за транзисторите, че са оригинални на Филипс. Някой има ли опит със замяна на BUT12AF със друг транзистор. Струва ми се малко вероятно и в Германия да работят с ментета но не се знае дали аз съм първия които пипа в телевизора. |
BUT 12AF 1000/450V,8A,23W
BUT 11A 1000/450V,5A,100W
Почти всякакъв за ИСХО върши работа. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 18:04 Заглавие: |
|
|
| Между другото провери демпферната група в колекторната верига на BU-то.Рядко дефектира но човек никога не знае. |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 19:08 Заглавие: |
|
|
| Сещам се за кое захранване става въпрос и когато дойде Филипс с това захранване вече не си правя труда да го ремонтирам, защото е сигурно, че ще изгори пак най-късно след месец. От 5 години го дебя този дефект да го разбера какво става. Всички елементи са изправни само където BUТ дефектират. Пробвал съм и с BUТ демонтирани от работещи шасита. Няма оправия. Накрая им присаждам захранвания от Grundig с 4601 и на импулсния траф навивам една намотка за -16 волта за звука. На това тв му трябва едно 135 волта, +16 и -16 и така съм решавал до сега нещата. Минали са поне 5 - 6 тв със захранвания и няма проблем. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 20:29 Заглавие: |
|
|
Колеги, благодаря за мненията ви. Утре ще поработя по упорито по телевизора и дано излезе нещо. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
cecostar Опитен потребител

Регистриран на: 15 Май 2003 Мнения: 293 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 21:15 Заглавие: |
|
|
Я опитай с BU 508 AW - До сега на мястото на BUT 11,12 съм слагал много и съм си решавал проблемите.
Пробвай смело. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 22:07 Заглавие: |
|
|
И такъв съм слагал и си работи нормално 3-4 часа но като го изключиш и речеш да го включиш всичко отива пак на кино.Смени отптрона непременно но стават някакви магии при пускане ли при гасенето но всичко изгаря. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2005 22:32 Заглавие: |
|
|
На твое място бих дублирал импулсния трансформатор  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|