Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Рейтинг на едно предаване
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Апр 25, 2005 21:31    Заглавие: Рейтинг на едно предаване Отговорете с цитат

Здравейте колеги.Доста съм ги учил телевизорите ама това как го слагат този рейтинг на гледано предаване още немога го разбра.Дали когато питат трима и те кажат (да или не )се приема като 30% още ми е неясно. Embarassed Стоя сред познати и те ме навиват, че от БТВ некак си ма виждат какво гледам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 25, 2005 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновено се правят анкети и от там се определя какъв процент от хората какво гледа
Така знам аз
Може и да бъркам
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 25, 2005 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

bamze, за целта има така наречената "пипъл метрия".
И горе долу ситуацията наистина е такава, че те гледат какво гледаш, НО не го прави определена програма(канал), прекалено скъпо е, а и няма да бъде достоверно! Правят го т.н. социолози от типа на "Хем Би, Хем не Би" и подобни.
По псведо случайни алгоритми се избират учстници, на които (при съответното тяхно желание) се раздават (получават) специални устройства измерващи зрителския интерес (а всъщност "щпиониращи" телевизора във всеки един момент на коя програма е и колко време се е задържал на нея. Устройството се включва (може да бъде) по различни начини към телевизора и има собствен пулт с помоща на който всеки един от домакинството се регистрира (същото може да важи и за гостите евентуално) и по този начин се "измерва" неговия интерес ако е достатъчно добросъвестен (но това е клауза от договора за участие!).
Данните от съответното устройство могат да бъдат предавани до съответния център по различен начин (най-често се използва модем към телефонната линия), където подлежат на статистическа обработка и след това на публикации по медиите, където започват да си мерят.....рейтинга Smile
Ей това е!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 10:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам дали е вярно, но са ми казвали, че в кабелните телевизии могат да мерят "затихването" на отделните канали /идеята била, че колкото повече по телевизори са включени на даден канал толкова "затихването" му е по-голямо от останалите/ и по този начин горе-долу да се разбере какво се гледа най-много в даден момент. Не се занимавам с телевизионна техника, ако бъркам нещо с термините, моля да ме извините. Нека и специалистите да си кажат мнението дали така може да се мери Question
Върнете се в началото
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Това със затихването не е вярно.Имам приятел в София със закачено устройство на тв-то.Данните се смъквали с лаптоп,само дето ги мързяло,и след 2рия път никой не идвал у тях.Стъкмистиката,приятели е точна наука-точно колкото си платиш-толкова ти е рейтинга.Вие вярвате ли в достоверността им?Аз не!
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма такава работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

И все пак ако някой се докопа до това как става нека пише.И аз много пъти съм се чудил на тия извадки как ги правят.
Popov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2005 20:54    Заглавие: Отговорете с цитат

До колкото съм чувал в Щатите дори подаряват телевизори, които имат вградени устройства, които изпращат сигнал до телевизията и по този начин се знае кой какво гледа в момента.
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

не телевизор а сплитерче с вградено предавателче Shocked
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2005 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Такова (стлитерче със вградено предавателче) нещо не съм виждал или във Варна не се чете кой какво гледа пък като гледам Слави само за този рейтинг се намеква.Хайде някой от София каже как му вземат мнението без той да знае, че като гледам само от там се прави статистиката.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети