|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 19:49 Заглавие: Beko KK28T47 SX шаси U99.190 нестабилна редова синхронизация |
|
|
И търся схема за него.
Дефекта му е едно зъбене на вертикалните линии. Предисторията е, че е имало лоша спойка на един от изводите на хоризонталните отклонителни бобини, и тази спойка е овъглила пистата на около сантиметър. След възстановяването и телевизора заработи, но кърди вертикалните линии и хоризонталния размер ми се вижда леко раздут. Преди да почна да го ровя по-детайлно предпочитам все пак да поогледам схемата, но търсейки U99.190 не намерих нищо. Търсейки по модела също не намерих. Това ли е модела на шасито или е друг, но ненадписан?
Ако някой има схема, или ако я има във файлообменника и не съм я намерил, ще бъда благодарен на малко помощ.
Кинескопа на телевизора е A66EAK075X11
MSP3400G е чипа, който се вижда. Отдолу на платката, под екран има още един чип, но не съм свалял ламарината за да му прочета надписа. Ако се наложи да я свалям ще го напиша и него. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Сря Апр 20, 2011 11:11; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rumen-TV Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 20:03 Заглавие: |
|
|
(Дефекта му е едно зъбене на вертикалните линии.) Смени ли,кондензаторите на B+  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 20:03 Заглавие: |
|
|
Би трябвало да е BEKO 14.2.Натисни високоволтовия кабел навътре в тхо и
разгледай неелектролитните кондензатори в колекторната верига на крайния транзистор на тхо. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 20:27 Заглавие: |
|
|
Знам ли как търсите
Ако не беа тия неща "пощите" щеа да се "разпаднат" ... и пощальоните по 5 -не по "10 иляди курса" да напраат  |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 10:48 Заглавие: |
|
|
Rumen-TV - Сменил съм ги. Ефект няма.
pepi_voinishki1957 - Като схема на захранването - той е. Благодаря.
emoome - За мой срам - не. Не зная. Уча се непрекъснато, но човек учи цял живот.
До момента телевизора си е на същия хал. Зъбенето малко намаля, но образа продължава да си е леко раздут и малко на възглавница.
Впрочем... схеманта на захранването е същата, но кинескоп LG PHILIPS не намерих. След малко ще добавя още нещо в този пост.
Изскубах всички електролити на захранването и къдренето престана. Образа обаче е леко раздут. Кинескора е 16/9 като го гледам, а захранването го меря 147 волта. Според табличката в схемата би трябвало да е 140, но пък това е дадено за Томсън. Ще се ровя в него по-късно, че сега имам излизане, и тогава ще гледам как се регурират размери. Малко е мръднал, така че мисля, че и сервизен режим би го оправил, но ще ровя по-късно.
Впрочем нямах 100 и сложих 120 микро на В+. Образа обаче си беше раздут и преди това. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|