| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2011 18:47 Заглавие: |
|
|
Да така е ама задачата е експериментална .Всъщност синът ми (13годишен)се е запалил много по тоците и иска с налични средства да прави разни уреди.Сега сме на тема токоизправител и ме е пощурил ама покрай него и аз понаучавам нещо.По-интересното е да го направи по трудния начин та да разбере повече за тоците.Чете разни книжки ,но не всичко разбира та затова питам тук. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2011 11:16 Заглавие: |
|
|
Това вече е съвсем друга работа!Посоката е правилна.Аз такива диоди-български,сбъркани,с обратна посока и т.н. не съм виждал.Мисля,че КД2001;2002;2004;2005;2007;2008;2010;2011 са на 10 А и ще свършат работа.Резистори,изравняващи вътрешните съпротивления на диодите се слагат при паралелното им свързване-50-100 Кома.Важно е юнакът да разбере как и защо така се свързват четирите диода на греца и после да проумее,че и в готовия грец е същата работа.Давайте,поне ще се занимавате с нещо стойностно а разлика от много други  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2011 15:35 Заглавие: |
|
|
| Това за диодите в греца го е проумял май.Чете една книга на Шишков и в нея автора обяснява съвсем нагледно и просто за работата на диода , транзистора и т.н.Обаче възниква един въпрос , като се свърже паралелно на диода резистор през него няма ли да премине променливо напрежение след изправителя |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2011 17:04 Заглавие: |
|
|
Значи първо това : | Цитат: | | Резистори,изравняващи вътрешните съпротивления на диодите се слагат при паралелното им свързване-50-100 Кома. |
е вярно ,но при последователно ,а не паралелно свързване на диодите . А през 100 К едва ли ще премине някаква променлива съставка ,нали има електролит след греца . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2011 21:10 Заглавие: |
|
|
Ок благодаря.Утре ще е готов токоизправителя и ще му пием пиенето за сефтето  |
|