|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2011 19:46 Заглавие: |
|
|
Няма ли начин да се направи със синтезатор. То на такава честота не е проблем. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2011 22:22 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за закъснелия отговор, но ми се наложи да пътувам и започвам да пиша, буквално от вратата. Интегралната схема е CME 6005. Няма допълнителни букви към обозначението.
Имам предимството да съм малко по-западно от София и тук разползгам с доста радиоприемащи часовници, които работят. Свеждам проблема в моя случай, само до преработване на схемата. Сигнал за приемане има. Остава само да го "хвана". Свалих datasheet-а на интегралната схема и ми се струва, че ще се получи. Изглежда, че най-голям проблем ще се окаже намиране на кварц за 77,5 kHz... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2011 23:05 Заглавие: |
|
|
Най лесно ще намериш такъв кварц от НЕ работещ или някой който е толкова евтин, че си струва за разглобяване часовник. Аз поне във Варна не намерих по магазините. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Tihich Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 10:10 Заглавие: |
|
|
Имам останали механизми и цели часовници,работещи и не толкова от които можете да си сваляте кварцове . Ако имате интерес - пишете, за да ги търся.
Всички са ТСМ и са на 77.5 kHz |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|