Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с касетофон VW GAMMA 5.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hinkohinev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 07, 2011 16:22    Заглавие: Проблем с касетофон VW GAMMA 5. Отговорете с цитат

Здравейте колеги! Имам проблем с оригиналния касетофон от Volswagen-Gamma 5 на Sony.Наскоро го закупих от един колега ,обаче когато го включих,нищо не се появи на дисплея! Нито осветлението работи,когато допра кабела на освтлението до (+)12V,нито нищо.Не знам дали проблемът не идва от начина на включването на самата букса.Пробвам със същата букса другите касетофони,и те работят,и започвам да се съмнявам,че проблемът е в самият касетофон.Ако можете да ми кажете все пак изводите на буксата за захранването,и кой кабел къде се закача,и ако пак не тръгне,ще трябва да се търси майстор за ремонт и за разкодиране.Ако имате някакви идеи,ще съм Ви много благодарен! Ако трябва,съм готов да изпратя и касетофона,за да се ремонтира и разкодира!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Нед Авг 07, 2011 18:56    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Уточни първо къде ги правиш тия проби - в колата или на "масата" , с токоизправител?
По спомен тия се захранваха с два постоянни плюса и един АСС от конт. ключ.
Върнете се в началото
hinkohinev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2011 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвам го масата с изправител.Закачам го по стандартната букса на ISO.-(+),(-),Backup към 12v.Другите ги оставям свободни.
Върнете се в началото
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2011 7:10    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Като е така , на капака на касетофона ако е здрава лепенката , поразгледай хубаво - трябва да има още един +12 волта .На най горната секция от захранващата букса ,до първия постоянен плюс е , на другите касетофони с такава букса е извод за ел. антена .Подай и на тоя извод +12 волта и ако е наред всичко по захранването ,след като натиснеш ON\OFF бутона трябва да изпише на дисплея - SAFE .
Върнете се в началото
hinkohinev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2011 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Благоаря за информацията колега! Нaистина,kaто закачих кабела за автоматичната антена към (+)12V и на екрана изписа SAFE,и след няколко секунди 1000.обаче сега проблемът е ,че не свети осветлението на дисплея и ма копчетата,въпреки че съм закачил и кабела ILLUMINATION към (+)12V. ,и ще трябва да се разкодира.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети