| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wv222 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 21:24 Заглавие: |
|
|
| Вие няма да я разберете.Иначе каква е основната схема и какви са формулите по нея. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 21:36 Заглавие: |
|
|
| wv222 написа: | | кондензатор 2,5 кв и 2,5 uf. |
След като кондензатора е 2.5kV, като му подадеш 3kV мислиш ли, че ще оцелее?
| wv222 написа: | | каква е основната схема и какви са формулите по нея |
Тонът ти като че ли е малко... как да го кажа, звучи малко заповедничешки, все едно сме длъжни веднага да ти спретнем това, което искаш. Поне на мен така ми се струва. Може и да не съм прав.
Виж в линковете, които ти дадох в предния си пост колко много неща има. Поразучи ги малко. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 21:47 Заглавие: |
|
|
от 12 волта право напрежение искам да заредя един кондензатор 2,5 кв и 2,5 uf |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 22:32 Заглавие: |
|
|
Така и така темата отида в общи приказки...виж сега. Първо търсиш помощ, но за да ти се отговори трябва да дадеш подробности, това е от уважение към хората. Да се разбере за какво става дума. Тука не сме врачки. От високо се изказваш, дали щели сме да разберем. Ами като си я за твоя работа си я задръж. Думите ти няма да ти ги теглим с ченгел от устата. И да не кажеш, че не сме ти помогнали. Ето ти схема:
Има възможност за регулиране на изходното напрежение. Данните за трансформатора са в шапката на комина, другия път да се научиш.
http://imageshack.us/photo/my-images/249/111ty.png/ |
|
|
 |
wv222 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2011 6:01 Заглавие: |
|
|
Добре щом толкова много искате да разберете ще ви кажа: Искам да проверя дали може да се вкара геномна днк в прокариотна клетка без участието на F-плазмиди(или други плазмиди.).
И не може ли да стане както при електрошоковите палки - с индуктивност? |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2011 20:06 Заглавие: |
|
|
| wv222 написа: |
И не може ли да стане както при електрошоковите палки - с индуктивност? |
Може и индуктивност.Явно работиш в лаболатория щом се занимаваш с клетки и плазмоди и разни дребни днк.Купи си готов уред преобразувател за високо напр.Фирмите ги продават с разни екстри.Не се занимавай да правиш високоволтово устройство щото много работи не са ти ясни ама много ша ми зареждаш ти кондензатор.И как ще определиш времето за изпразването на кондера по какъв начин.Ша ми бодеш ти клетката с 3 киловолта.Я вземи да намалиш пиенето и като слизаш от облаците изтръскай си терлиците. Новаторите работят с точни уреди а не като теб с самоделки ха ха ха ха За такива опити се използват прецизни уреди а не като теб в хола на масата да зареждаш кондензатор вкараш геномна днк в прокариотна клетка и какво стана тръгнал си да търсиш кондензатор да купуваш до там ли го закъса 90 лв събра ли за него. |
|
|
 |
wv222 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2011 20:17 Заглавие: |
|
|
| Не ,аз не работя в лаборатория ,всъщност от гимназия за електроника и след няколко месеца ставам техник 4-та степен.Ще определям времето за разряд с високоволтови резистори.И вече имам опит във високоволтовите работи.Но тъй като човек не може да знае и помни всичко имам незнание по темата и питам ,за да ми помогнете.Plamskia ,човече такова , ако няма какво да кажеш просто си стой отстрани и само наблюдавай.Такива уреди струват по 5000 долара.За съжаление аз не съм магьосник и не мога да ги измъкна от левия ръкав ,затова ще си го направя сам.Та да си продължим по темата - опитах с множител ,но не ми се получи.Затова правя опити с ТХО.Някой да има проста схема за управление? |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2011 21:20 Заглавие: |
|
|
| wv222 написа: | | Не ,аз не работя в лаборатория ,всъщност от гимназия за електроника и след няколко месеца ставам техник 4-та степен.Ще определям времето за разряд с високоволтови резистори.И вече имам опит във високоволтовите работи. |
Не бе аз си стоя настрани и наблюдавам къде е връзката с клетките, днк, плазмодии и тн...е това ми стана интересно.И си написъл ----искам да проверя дали може да се вкара геномна днк в прокариотна клетка без участието на F-плазмиди(или други плазмиди.). аз какво ти писах да намалиш пиенето.На какво ще определяш времето на разряд как става номера с резисторите аааа.... и гимназия по електроника колко години изкара там  |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 9:22 Заглавие: |
|
|
| Plamskiа, отношението ти е доста обидно, но това което повече ме смущава е, че не намерих никъде правила ограничаващи това! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 9:52 Заглавие: |
|
|
Има, има. Правилата за културно общуване важат и тук. Наученото през първите 7 години - също.
Ако някой е обиден от някого дори и на лични или e-mail (но истински) - цитат в лично до модератор. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|