|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sportwinner Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 0:01 Заглавие: Соларна схема |
|
|
Здравейте. Случайно ми хрумна нещо на ум и сега се опитвам да навлезна яростно в електрониката. Но за целта ми трябва малко помощ.
Има ли някой запознат, който да е наясно с цялата схема при соларните панели, как точно се получава цялото действие.
От какво са направени соларните панели : освен, че основния състав е силиции, какво още има в тях и как точно преобразуват и как предават получената енергия от Слънцето.
До сега успях да прочета за Инверторите и Анологовите Интегрални схеми.
Ако са ви попадали някакви схеми ще е добре. Ако ли пък може някой да обясни стъпка по-стъпка ще е още по-добре и не само за мен, а и за другите потребители. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
erolchy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2011 12:03 Заглавие: |
|
|
Здраве, значи соларният панел не е нищо повече от свързани по между си фотодиоди или фотоклетки както искаш му викай все тая е. Та фотодиодът представлява полупроводников диод, който е в състояние да преобразува светлинната енергия в електрическа енергия чрез фотоелектричен ефект на п-н-прехода. Принципа на действие е следният тай като светлината трябва да попадне върху п-н-прехода той се намира зад прозрачен електрод най често цинков оксид и горният н-дотиран слой е мн тънък, та при облъчването със светлина от него се отделят електрони и през диода протича ток, ако искаш нещо по подробно ще го намериш в обяснението за квантовата теория на светлината и фотоелектричният ефект.  |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2011 13:09 Заглавие: |
|
|
Слънчева батерия
пп: "Яростно" се влиза в кръчма, в електрониката нещата стават постепенно  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|