| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 16:12 Заглавие: Светорегулаторен ключ просветва при палене |
|
|
| Извинете ме за тъпото заглавие, но не се сетих как по друг начин да го сформирам. Крушка с мощност 100W като включа ключът в първия момент просветва силно и след това се регулира нормално. Проблема ми е че точно тогава и самите крушки си заминават а и вече са кът 100 ватовите. Как мога да елиминирам този пик и също така дразнещото жужене на жичката когато е по слаба светлината. Проблема не е в крушките понеже са от 89 90 година имам и на други тела със същата по време експлоатация и изкарват с години а на този ключ месеци. http://prikachi.com/images/209/4268209Q.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 17:56 Заглавие: |
|
|
Когато си монтирал за първи път този димер, функцията каква му беше?
Има димери които са предназначени за вентилатори. Когато се монтират за лампи се получава следното: При изключено положение, след завъртане лампите светват силно, и при въртене на потенциометъра, светлината намалява. След това с обратно въртене, светлината се усилва, и накрая се чува щтракване /изключване/. Ако функцията му е правилна, тоест си монтирал димер за лампа, потенциометъра се е износил, и затова се получава това прескачане на светлината. |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 18:27 Заглавие: |
|
|
| при включване лампата е с студена жичка и при усилване започва да се загрява. Не е като се щракне и веднага да светне силно, иначе за износване няма пробвах като го извадих фазата и я докосвам към клемата пак го има това кратко просветване за миг и изгасва до усилването |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 19:38 Заглавие: |
|
|
Според мен този ефект е генетично обусловен - схемата е направена по най-елементарния начин. При мен го има същия ефект (само че присветват съвсем леко), но не се кося особено - за две години изгоряха две крушки от 24. Повече ме дразни, че когато изключва хладилника, крушките присветват доста по-осезаемо. И аз се канех да модифицирам схемата, ама приказката за обущаря я знаете...
А жуженето, мисля, че няма как да се избегне. |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 0:29 Заглавие: |
|
|
| ако сложа един грец преди лампата дали ще се промени осезаемо мощността и ? |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2012 13:00 Заглавие: |
|
|
Разгледай U2008.Много точен чип е и съм много доволен от него.Няма мърдане на каквото и положение да го оставиш _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|