Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Светорегулаторен ключ просветва при палене

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
naasko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2012 16:12    Заглавие: Светорегулаторен ключ просветва при палене Отговорете с цитат

Извинете ме за тъпото заглавие, но не се сетих как по друг начин да го сформирам. Крушка с мощност 100W като включа ключът в първия момент просветва силно и след това се регулира нормално. Проблема ми е че точно тогава и самите крушки си заминават а и вече са кът 100 ватовите. Как мога да елиминирам този пик и също така дразнещото жужене на жичката когато е по слаба светлината. Проблема не е в крушките понеже са от 89 90 година имам и на други тела със същата по време експлоатация и изкарват с години а на този ключ месеци. http://prikachi.com/images/209/4268209Q.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2012 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато си монтирал за първи път този димер, функцията каква му беше?
Има димери които са предназначени за вентилатори. Когато се монтират за лампи се получава следното: При изключено положение, след завъртане лампите светват силно, и при въртене на потенциометъра, светлината намалява. След това с обратно въртене, светлината се усилва, и накрая се чува щтракване /изключване/. Ако функцията му е правилна, тоест си монтирал димер за лампа, потенциометъра се е износил, и затова се получава това прескачане на светлината.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
naasko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2012 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

при включване лампата е с студена жичка и при усилване започва да се загрява. Не е като се щракне и веднага да светне силно, иначе за износване няма пробвах като го извадих фазата и я докосвам към клемата пак го има това кратко просветване за миг и изгасва до усилването
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2012 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен този ефект е генетично обусловен - схемата е направена по най-елементарния начин. При мен го има същия ефект (само че присветват съвсем леко), но не се кося особено - за две години изгоряха две крушки от 24. Повече ме дразни, че когато изключва хладилника, крушките присветват доста по-осезаемо. И аз се канех да модифицирам схемата, ама приказката за обущаря я знаете...
А жуженето, мисля, че няма как да се избегне.
Върнете се в началото
naasko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2012 0:29    Заглавие: Отговорете с цитат

ако сложа един грец преди лампата дали ще се промени осезаемо мощността и ?
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2012 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай U2008.Много точен чип е и съм много доволен от него.Няма мърдане на каквото и положение да го оставиш
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети