Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

VIVACOM и NOD32- питане за проблем.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2012 21:40    Заглавие: VIVACOM и NOD32- питане за проблем. Отговорете с цитат

Значи налага се да попитам, ама първо да опиша събитията преди това.
Преди дни разбрах, че Виваком предлага ползването на NOD32-5, за някои негови потребители, активиран с техен ключ.
Влезнах си My.contact.bg. Дръпнах си нодчето. Инсталирах си го и го активирах както подобава. При инсталацията инсталатора ми каза, че имам Аваст на компа. Казах му да се инсталира игнорирайки предупреждението за Аваст. Пуснах си нодчето. Проработи. Намери към 60 нередности в С-то. Дотук добре. Компа и нета взеха да хвърчат.
Smile
Но след туй се оказа, че нодчето неще да се ъпдейтва.
Помислих си, че проблема е в предишно инсталиран Аваст. Прегледах папки и разни за остатъци от аваста, но не намерих нищо конкретно.
След доста гуглене (както казват руснаците), намерих програмка за пълно изтриване на аваста. Даде резултат.
След това деинсталирах напълно нодчето с ревоунинсталер. Дръпнах си го пак от сайта на Виваком и го инсталирах. Но уви. Пак не се ъпва.
Не мога да разбера защо.
На компа в къщи всичко е окей, а на този на работата не ще и не ще. Опитал съм с включени и изключени защитни стени.Sad
Та стигнахме и до питането.
Има ли някой идея аджеба защо при единия комп не се ъпдейтва.
Има ли вероятност на компа да са останали следи от много стара инсталация на нода, които да пречат на новата версия. И евентуално е така, как мога да премахна следите.

Малко дълго стана ама нейсе. Тези, които не обичат да четат дълго, нека извиняват.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2012 22:15    Заглавие: За Виваком Отговорете с цитат

Прочети общите условия на договора. Там пише, че имаш право само на ЕДИН лиценз.
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2012 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ама телефоните ми в къщи и на работа са различни. И договорите за двата телефона са различни, с различни име и парола за услугата.
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2012 22:39    Заглавие: За Виваком Отговорете с цитат

Правилно си го написал, договорите са различни, единия е за частно лице, другия е за фирма, вероятно има разлика и в плановете, пакетите или както там ги водят. И условията съответно са доста различни. Прочети си първо договора или другия вариант - Виваком имат безплатен денонощен телефон. Ако попаднеш на някой съвестен и разбиращ - ще ти свърши работа.
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 09, 2012 23:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Телефоните не са различни по същество. И двата са домашни с различни номера, но и двата си имат договори с Виваком за интернет.
Проблема не е в телефоните. 90% съм сигурен, че проблема е в компютъра, ама точно в кое, не съм сигурен.
Ясно ми е, че с преинсталация на уиндоса ще го реша, но целият ми труд по качване на програми, оптимизации, отметки и прочее, ще отиде на вятъра.
jonov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Комощица

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2012 9:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де , не пише ли някаква грешка от рода - не е намерен сървър , невалидно име и парола ?
АДСЛ не е един и същ , нали - два отделни са ?
Върнете се в началото
lz3dq
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2012 9:32    Заглавие: Отговорете с цитат

По време на инсталацията мен ме пита за тел. номер на който е аDSL пуснат, мисля се въвеждаше задължително.
(")_(")
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2012 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Да въведеш номера на тел. не е задължително. Името и паролата са дадени за този номер. Задължително е само да се въведе държавата.

Не знам как се получи, но тази сутрин като си пуснах компа, всичко си дойде на място. Програмата се ъпдейтна. Сега си е на зеленко и си бачка.
Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат.
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2012 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко късно видях темата, но се радвал, че си се справил.
Дано не съжаляваш, че си избрал NOD32, вместо Avast!
1.Никога, ама никога не инсталирай нов антивирусен софт, без да деинсталираш напълно текущия!
Просто едни други си "откриват" файлове като "зловредни.
2.NOD32 не е кой-знае колко добър софтуер. Още по-малко безплатните версии, давани от компаниите.
Ял съм попарата на корпоративната версия. Когато преминаха после на ESET, не можахме да деинсталираме NOD автоматично и се наложи ръчно да трием нещата.
Аз съм с Avast и никога не съм имал проблеми с него.
Зависи как си настроил shield controls. Аз вече ги оставих по подразбиране, защото като увеличих "дълбочината" на сканиране, PC-то ми доста се забави.
3.Проблемът вероятно е бил някъде във proxy на БТК. Просто трябва време, за да се разрешат заявките от твоя PC към сървъра на NOD
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети