Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как се развеждаме с мобилния оператор?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Kacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2012 13:42    Заглавие: Как се развеждаме с мобилния оператор? Отговорете с цитат

Здравейте!Как се разделяме с GSM оператора(в случая М-тел)Ходих до офиса ,но нищо точно и ясно не ми казаха и аз се отказах да говоря със служителя,че ми стана нервно.Искам да прекратя договора който изтича след месец и нещо.Казаха ми,че вече не се подновява автоматично,и да дойда по-късно.Ще ме нае*ат ли ако закъснея с 1-месечното предизвестие,или още една година договор ще имам като заварено положение?Какво става ако спра да им ползвам услугите,съответно да им плащам таксата?Ако някой запознат ми отговори,ще съм много благодарна.
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2012 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Като ти остава месец подаваш предизвестие.На следващия отиваш и потвърждаваш.И след N-та дата вече нямаш никакви взаимоотношения с оператора.Изчистваш си всички плащания за периодите-включително и остатъците за последния месец(може и да не е цял),което ще ти дойде на другия месец,когато вече няма да ползваш услугите му.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2012 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Като НЕ могат да ти обяснят служителите по искай да се видиш с шефа на офиса, ако това не помогне отиваш в друг офис и пак! Моя съвет е да подадеш едномесечно предизвестие не зависимо какво са ти казали. Опита ми показва, че те нарочно или просто са много кухи и не знаят какво правят там но подвеждат клиента (НЕ визирам само въпросния оператор тъй като често имам вземане даване с доста от тях). Казваш им в прав текст искам да прекратя всякакви отношения с тях.

Трябва да си отстояваме правата защото иначе ще продължават да се подиграват с нас ще си правят парите, а ние ще си мрънкаме и ще мизерстваме.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2012 17:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Според промените в закона след изтичането си договорът става безсрочен,т.е. оставаш на сегашната тарифа за неопределено време. Едномесечното предупреждение се дава за да не ти начислят в сметката такса за следващия месец. Тук вероятно е тънкия момент,да се обадиш в деня на засичане на сметката ти. Ако в офиса ти правят въртели,звъниш на оператор и толкова. След като разговорите с оператор се записват,едва ли би трябвало да имаш проблеми. Аз си мисля,че и с писмена молба до отдел клиенти на съответния оператор могат да се получат нещата-пускаш я с обратна разписка и няма как тогава да увъртат.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2012 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Обезателно си спази месечното предизвестие. М-тел тарикатеят и за старите договори, подписани преди да влезе в сила отпадането на автоматичното преподписване, не признават, че клаузата отпада. Ако сега не им пуснеш, трябва да преподпишеш още един поне едногодишен договор наново, за да отпадне автоматичното подновяване. Това от личен опит отпреди месец-два.
Само Вивател признават (това го четох, не съм сигурен), че и за старите договори няма да държат на клаузата за автоматично подновяване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2012 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Едномесечното предупреждение отпадна при всички оператори.Не е нужно да чакаш 1 месец преди изтичането на договора и чак тогава да действаш Very Happy .Т.е даваш едномесечно предизвестие когато си искаш и ползваш услугите им само още един месец.Ако още увъртат просто не им плащаш нищо повече и ги чакай в съда ще изкараш добри кинти Very Happy .Вервай ми.Трябва с рогата иначе почват да се катерят по.... Very Happy
Върнете се в началото
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2012 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Пускай си предизвестия и си искай входния номер.
Няма да успееш да събереш 3 броя.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2012 13:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Тарикатеят,ако си подвиеш опашката! Всички договори,които са изтекли след 01.01.2012 или предстои да изтекат не могат да бъдат преподписани автоматично за нов едно или двугодишен период!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2012 15:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Напротив, това влезна в сила от април миналата година още.
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2012 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Нека Kacho да каже какво е станало. Да сме живи и здрави, след месец ще разберем Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети