Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся човек, който е в състояние да отремонтира пулт Pioneer

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
agopov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2012 11:38    Заглавие: Търся човек, който е в състояние да отремонтира пулт Pioneer Отговорете с цитат

Направо към въпроса - става въпрос за DJ-ски пулт Pioneer DJM-300, има върната фаза в изхода на чинч, след кеото има надигнати писти по платките, и след това всички диоди по него светят, без да има звук. Съмненията ми са за процесора, но все пак ако има някой техник, който е в час, и не го плашат подобни диагнози, нека да ми пише ЛС и да се разберем да му го пратя с надеждата да се оправи. Държа човека да е професионалист, с опит в сервизирането, а не някой, който да се учи на него, експерименти мога да си правя и аз... Ако не - ще си търся донор за части. Благодаря предварително на всички Smile

Ето снимка във включено състояние без свързани източници на сигнал :
http://media.snimka.bg/s1/0285/026814394.jpg?r=0
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Нед Апр 08, 2012 12:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Под фаза разбираш?
Най-добре да отидеш в сервиз на Pioneer, щом има вдигнати писти и т.н съмнявам се някой да се занимава да реконструира платка.
Ето и сервизите от сайта:

Глобал Електроник Дистрибюшън ЕООД, тел. 032/232 816, Пловдив, Пазарджишко шосе 4-ти километър, сградата на магазин
Техностар
Авител Сервиз, тел. 02/9526024, София, ул. “Захарни Круша” 24
Макс сервиз, тел. 052/255791, Варна, ул. “Братя Миладинови” 110
Еквивалент Сервиз, тел. 056/816815, Бургас, ул. „Гладстон” 9
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
agopov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2012 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Под фаза разбирам мрежово напрежение Smile

За сервиз на Pioneer няма нужда да говорим, всички знаем какви цени имат на извънгаранционна техника. Предпочитам да го погледне човек, който има знания и желание да ремонтира пулта (ако е възможно), срещу заплащане разбира се, а не да ми се поръчат две нови платки за ***лв, то всеки може така Smile
Върнете се в началото
chikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2012 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересни хора сте.Ти все още си мислиш,че дефект с надигнати писти ще ти го отремонтират за 10 лв. ли?Как се купува процесор знаеш ли-или да стане лав....................
agopov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 09, 2012 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

chikov написа:
....................

Как така разбра какво си мисля Question Под надигнати писти имам предвид 2 или 3, не цялата платка като майска роза. И къде съм написал, че искам да ми го отремонтират за 10лв Question
Ти ако караш "Пежо" и нещо ти прилопва предницата - в пежо сервиз ли ще отидеш или ще навестиш човек, за който се говорят само хубави неща, да ти я прегледа и да ти каже какво и има, и евентуално да ти я отремонтира за по-малко пари?

Нека обобщим - търся човек, който да отвори пулта и да му направи адекватна диагностика срещу заплащане. Оттам нататък вече само аз и човека можем да знаем продължението.

п.п. Далеч не съм пуснал темата колкото да става "лав", ако имах намерение да го пращам в Глобал,имам им номерата, нямаше да занимавам колегите от форума. Но благодаря, че все пак реши да даваш мъдри съвети, от които нямам нужда.
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2012 10:19    Заглавие: Отговорете с цитат

chikov написа:
Интересни хора сте.Ти все още си мислиш.....................

Има много интересни хора , и други дето се правят на такива Mad !

Към автора : Бобо , има ли някакви дихания откъм звук ? Т.е. ако не гледаме ламБите , иначе как се държи , има ли признаци на живот ? На един процесор ли е направено всичко , изцяло цифрова ли е обработката на звука , или цифровата част е само за индикацията ? Схема Shocked???
Върнете се в началото
chikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2012 16:39    Заглавие: Отговорете с цитат

agopov не се обиждай но тези неща са по сложни от колкото си мислиш.Този пулт го притежавах повече от 10 години и почти всичко му зная.А и постоянно се занимавам с този вид техника.За да изгори пътечка(без значение една ли е или повече)бъди сигурен,че процесора който ти измерва колко удара в минута ти е песента си е заминал.Е ти може да си един на 1000 който е минал м/у капките.Аз мога да го прегледам и тогава ще ти кажа ще стане ли или не но така да установя от дистанция....не съм баба Ванга.Затова и по този начин ти отговорих.Ако искаш пиши на Л.С.за да се разберем ако не успех тогава.
agopov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 16, 2012 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Христос Воскресе!

milmar - Миленски, пулта светва, и до там, няма звук, което е логично с оглед това, което му се случи Very Happy Обработката на звука си е аналогова, цифровата част е за индикациите и за превключване на канали и т.н.

chikov написа:
agopov не се обиждай но тези неща са по сложни от колкото си мислиш.

Колега chikov - далеч не си мисли, че знаеш аз какво си мисля. Не ме познаваш, следователно не знаеш дали съм способен на ремонт или не. Тъй като пулта има сантиментална стойност за мен, не толкова функционална, а и си спомням преди 7-8 години как съм събирал пари да го купувам, та затова исках сигурен човек, не толкова че не мога да го отворя и да следя PDF-a Smile

Локализирани са два проблемни чипа -

драйвер за LED индикацията - LB1740
процесор - PD4755A

Ако някой има допълнителна информация къде могат да се намерят, освен при вносителя на Pioneer, нека сподели. Аз най-вероятно утре ще звънна да попитам за цена, дано не е толкова стряскаща, колкото подозирам Smile

Поздрави Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 16, 2012 12:19    Заглавие: Отговорете с цитат

agopov написа:

драйвер за LED индикацията - LB1740
процесор - PD4755A

Ако някой има допълнителна информация къде могат да се намерят, освен при вносителя на Pioneer, нека сподели.

И двата мога да ти ги доставя.Цените са ти на лични.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети