|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2012 21:53 Заглавие: |
|
|
А стига с тия ламерщини. Бе осцилоскоп да видиш импулса няма да стане. Да го беше занесъл в сервиз, щяхте да сте забравили. А спестените пари за няколкократно купуване и разкарване това да стане от разни места щяхте да не изтрезнеете цяла седмица. Сериозно.
Защо ли не вземете ножа и сатъра ей -така в домашни условия да правите операции? И това не е голяма философия.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petrakov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2012 22:15 Заглавие: |
|
|
Филипов
В всеки форум има по един такъв скептично и хейтърски настроен юзер като теб. Прочети пак това което си написал под коментара ти и пак го осмисли.Смисълът на техническите форуми е точно в това - да си помагаме в решаването на различни проблеми.Ремонтирам битови уреди от близо 10 години.Любителски,хоби ми е,основното ми занимание е друго и затова нямам осцилоскоп.Направил съм десетки телевизори без осцилоскоп. Този има интересен проблем с който не се бях сблъсквал и реших да попитам в нашият форум,защото предположих че някой е имам работа с подобна "телевизионна аномалия"
Айде да стига толкова!Панаира си разотива!И с какво "да сме си имали работа"-да ремонтираме без осцилоскоп ли??Ми ние тука сме техници и си имаме елементарното оборудване.Един под твоята тема нямаше и търси импулса от втор. верига с мултицета-затва после си търка и бърса поста за една спукана писта.Накъде сте тръгнали без елементарни уреди да ремонтирате не знам... И като си пуснал грамофонната плоча че "форумите са да СИ помагаме"-ти конкретно с какво и на кой си помогнал тук при положение че всичките ти постове тук започват все с думичката "помогнете"  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2012 5:38 Заглавие: |
|
|
Упражнението за този телевизор е елементарно, няколко минути.
1. Разглабяне, изчистване на прахоляка и сглабяне - 3 мин.
2. Визуален оглед за лоши спойки и евентуално презапояване - 2 мин.
3. Гледа се с осцилоскопа формата и ширината на импулса в колектора. Двата края на прехвърлящив кондензатор в базата (минута е много).
4. Осмисляне на видяното и подмяна на нужните елементи (2 мин).
5 Контрол на пулсациите по някои електролити и подмяна при нужда (2 мин).
Помисли си сега колко време си загубил в разкарване по магазини и колко излишни пари и нерви си пръснал за подмяна на здрави елементи. И колко би изкарал през това време, ако беше свършил нещо, което разбираш.
И колко излишно набутване за приятеля ти, плюс това докато се упражняваш той не може да си ползва телевизора.
Турни черта под всичкото написано и направи елементарна сметка.
Времето, което сме загубили ние да обясняваме елементарни неща и да четем поредните саги за пръднята и боята - майната му.
Един лекар може и за 9 човека да се оправи само с преслушване (примерно), но за десетия ще му трябва и кардиограма. И като няма въпросния уред и пациентът е прединфарктен и вземе че умре?
Добавка - и не ми се обяснявай на лично че си бил помогнал на някого пак на лично. Сам пишеш за смисъла от форумите - като има някой проблем да види с търсачката имал ли го е някой друг и как е бил решен.
Отнасяш и предупреждение за неползване на търсачката
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=69417
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=64512
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=30451
И още няколко. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|