|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 13, 2012 16:06 Заглавие: Питанка за цифров мултиметър |
|
|
| Здравейте на всички! Свърши Оливантиадата та сега се сетих за едно проблемче. Имам си два уреда DT 9205, единия е китаец, а другия е по-китаец. По-китаеца го купих за цели 15 лева, щото бях доволен от първия ( купен преди 5-6 години от Илиянци за 10 лв.) и е удобно да се търкаля евтинко нещо из куфарчето за командировки.... Та на проблема: Меря аз едно захранване (китаец адаптер) и очаквам 12 волта право стабилизирано или не чак толкова стабилизирано. След минута споменаване на маики установих следното. Еее значи мерено плюсова сонда към плюс на захранване ми показва +17 волта, а плюсова сонда към минус на захранване -12 волта. Това с по-китаеца. Взех старото боен китаец тои си показа 12 волта и при двата опита. Е след това и Унигора каза 12 волта, ма не е там работата. Нямам намерение да разглобявам и ремонтирам 15 левова техника но съм учуден, що за идиотия е това? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 13, 2012 16:30 Заглавие: |
|
|
Така се държат когато им падне батерията - показват по високи стойности от реалното напрежение. Пробвай с нова батерия да видим какво ще показва _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 13, 2012 17:54 Заглавие: |
|
|
Лесно е да се каже пробвай. Ма опита трудно мога да го повторя (адаптера замина по предназначение), а и индикатор за паднала батерия не се е обаждал. Но ще проверя де
Пробвах го! Не е там проблемата  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|