| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2012 19:50 Заглавие: Пренавиване на ъглошлайф във Варна - Къде ? |
|
|
Имам ъглошлайф, на който е изгорял или ротора или статора, по скоро ротора.
Като го пусна хвърчат яко искри от четките, вибрира ужасно много и държи ниски обороти.Разглобих го целия, защото се съмнявах или за лагери или разбита главина, но те са здрави.
Според това което намерих e произведен в "ЕЛПРОМ" Ловеч под име WSBA 1400 1800W.
Някой пренавивал ли е във Варна подобни машинки и на какви пари.
Преди пренавиваха на автогарата, но от години ги няма там вече хората.
Гледам в нета Динамо - Р. Русев извършват такива операции.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2012 20:38 Заглавие: |
|
|
Имаше едно сервизче в гаражите до колхозния пазар но там съм чувал че не работят евтино. Другото място което се сещам е - по диагонала на Макдрайв има 2 магазинчета за части за перални и битови електроуреди. В едното приемат поръчки също но не зная цената дали ще ти хареса. Последно бях носил мотор за циркулационна помпа на една миялна машина за пренавиване и ми взеха 65лв. Обаче го направиха много добре. _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2012 9:51 Заглавие: |
|
|
Като отиваш към гробищата, от дясната страна на пътя има две големи каменоделски фирми. Завиваш в дясно след тях и гледаш пак от дясната страна - има цех за пренавиване на двигатели. Другият вариант е в ТУ.
Като цяло съм с впечатлението, че никой не се хваща да пренавива ротори на такива машини - зор работа е, после трябва и баланс. Най-вероятно не е оправдано ценово. Ти си знаеш. Пиши все пак дали е станало нещо, информация не е излишна. Успех. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 28, 2012 20:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията утре ще ги наобиколя и ще пиша за каква пара иде реч.
На колхоза и в Динамо ходих но там не пренавиват толкова стари машини, защото им било неизгодно.
Сега попаднах в нета на оферта, за чисто нов ротор за 70лв в Габрово, но незнам колко ще е нов.
И смятам първо да попитам за пренавиването, ако е по скъпо ще купя новия с малко пазарлък. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2012 10:20 Заглавие: |
|
|
Аз мисля, че оригинален е по-добре от пренавит по няколко причини. Едната е, че пренавития едва ли ще е балансиран, а това е мощна и високооборотна машинка.
Аз имам подобен, може би още по-стар, много тежък, професионален, като го натовариш няма характерната "загуба на обороти" като съвременните. Но при една профилактика забелязах, че проводниците на роторната намотка са протрити до мед (по поврхностните навивки). Това е заради прахоляка и вентилацията на моторчето. Аз го импрегнирах с лак и мисля, че проблемът се реши, иначе скоро щеше да си замине от нищото.
Последната промяна е направена от milmar на Сря Авг 29, 2012 10:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2012 10:23 Заглавие: |
|
|
Днеска ходих до сервиза на ЕЛПРОМ до затвора и там ми казаха, че даже и някой да се навие да го пренавие няма да могат да го балансират, както трябва, също така и финансово ще е неизгодно.
Ходих и по магазинчетата с/щу Експрес банк, но ми искаха 90лв.
Смятам да пиша на човека от Габрово да ми прати ротора с опция 7 дена money back да видим какво ще стане.
Благодаря ви все пак за отделеното време.  |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Авг 30, 2012 13:46 Заглавие: |
|
|
В службата имаме точно същия ъглошлайф. Не си знае годините и свършената работа. Преди 3 седмици имаше същите симптоми като на колегата пуснал темата.
Оказа се че ротора му е съвсем читав, статора беше дал фира. Занесох го на сервиз в Айтос (че ми е по-близо). Подмяна на статорни намотки (не пренавивани а фабрични), подмяна на лагери (на ротора и на шпиндела) и на четки - 84лв с ДДС.
Не знам от чия конструкция е взета идеята за направата машината, но за 15 години надживя 3 други ъглошлайфа, всичките производство на Елтос. |
|
|
 |
|