| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 20:33 Заглавие: B\W TV проблем с ВО |
|
|
Здравейте отново.става дума за "телевизор"от тия портативните които са с радио.проблема е че е свит по вертикал отдолу почти до средата на екрана.направен е с KA2915A.сменил съм всички електрилити във ВО и трите транзистора в изхода.като пипна с пръст изхода от схемата коойто отива към крайното на развивката(извод 26)и извода за обратна връзка(извод 25)разпъва но образа излиза"нагоре с краката) и с обратен ход.вече си мисля че схемата е дала фира.всичко друго си е ОК.вие как мислите. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 20:44 Заглавие: |
|
|
Ако трите външни транзистора образуват квазикомплементарно крайно стъпало, то най вероятно проблема е в драйверните транзистори в интегралната схема. Непременно провери и захранването на чипа. Виж и всички диоди около него. Успех. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 20:49 Заглавие: B\W Проблем с ВО |
|
|
| Какви транзистори си сложил за крайни?При мен разпъна с ВС337,защото не намерих оригинален китайски.Опитах с BD139\140 и се получи подобен ефект на твоя. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 22:49 Заглавие: |
|
|
с BD -та наистина не става.пробвах и с разни от 2SA 2 SD но единствено бута отгоре-отдолу никаква промяна.в момента е с 2Т6551 и 2Т6821.но ще опитам в понеделник с ВС337 да видим какво ще стане  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 22, 2005 8:07 Заглавие: |
|
|
Това го реших като взех двата транзистора от едно старо шаси.Иначе бях готов да го метна във кофата  |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 22, 2005 15:14 Заглавие: |
|
|
90% е открайното стъпало. Много капризни са. Опитай с други транзистори. Имал съм подобни ядове и тогава бая се упражних докато улуча подходяща двойка.  |
|
|
 |
Събчо Гост
|
Пуснато на: Нед Май 22, 2005 15:44 Заглавие: B/W TV |
|
|
| Колега, през мен мина такъв проблем . Отклонителните бобинни за ВО са 2 свързани в паралел. едната е прекъснала в спойккат . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 22, 2005 16:03 Заглавие: |
|
|
Колеги зверчето е оправено оказа се електролит 0.47мфд в веригата на тримера за размер по ВО.просто вчера съм го пропуснал.направих го с ВС337 и ВС327-излезе идеално.благодаря на всички колеги които се отзоваха по темата  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|