| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 20:01 Заглавие: Re: Мнение за D class |
|
|
кои жек ли е мойе и да съм ж 10 ама 2 класа на работа са много по добри от един друго немисля да казжам ако някои е около желико търножо мойе да доиде да 4уе как сжирят пак за жекоже пак 6те гожорим _________________ http://extrahost.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 0:59 Заглавие: Re: Мнение за D class |
|
|
ти в кой век живееш бе ?!? [/quote]
много ми е интересно да знам някои кр.стапало на музикант или на оркестар на какаж режим работят в НДК с какви стапала са и класа им на работа и т.н. а това 4е са разработени не през 2005 незна4и 4е никои неработи с тях е сигурно в горна оряхожица само с клас Д работят ...  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
badganaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 7:41 Заглавие: |
|
|
Най-същественото предимство на D-усилвателите е техния висок к.п.д. и
нищожно малките нелинейни изкривявания.....
Усилвателите от този клас също се нарича Шим-усилватели,превключващ
усилвател,PDM или PXM-усилвател.
Прикачил съм принципната схема на работа.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 9:23 Заглавие: ре |
|
|
| badganaka написа: | Най-същественото предимство на D-усилвателите е техния висок к.п.д. и
нищожно малките нелинейни изкривявания.....
Усилвателите от този клас също се нарича Шим-усилватели,превключващ
усилвател,PDM или PXM-усилвател.
Прикачил съм принципната схема на работа.... |
няма спор 4е при тях кпд е наи висок но имат и доста недостатаци :ето ккжо пи6ат в едих у4ебник по вапроса:"В усилвателите на вазпроизжеждане на звък сре6тат сериозни трудности поради пояжата на зна4ителни нелинеини изкривявания.Превклу4ванията са сварзани с преходни процеси които вло6ават ка4еството на вазпроизвеждане.Затроднения вазникват и при експоатацията, тъи като усилвателите в режим клас Д изискват прецизна регулировка за да работят добре.от друга страна работата в импулсен режим изисква преобразуване на аналоговия сигнал.За целта се извар6ва модолиране на импулсите по 6ирина т.е. тяхната продалижителност зависи от това, каква е стоиността на аналоговия /звуков/ сигнал.След усливането се извар6ва преобразуване /демодолиране/ .Това е от у4ебник няма зна4ение от кои аз неказвам 4е няма такива стапала но немисля 4е са подходя6ти за аналогожи сигнали пак и се замислете колко от тези стапала намират някакво приложение в ДВД и авто усилватели ...... _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Teacher Гост
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 13:49 Заглавие: |
|
|
@hapy_boy_21
Сигурно си чувал ама да те подсетя
На клавиатурата има и букви като "В" "Ч" "Ш" "Щ" "Ю" и "Ъ" Ползвай ги. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 13:52 Заглавие: |
|
|
| Tези усилватели не са лесни за изработка, а и за качествено възпроизвеждане са необходими по-високи работни честоти, което пък съм 90% сигурен, че намалява КПД. Така че правилно е мнението и на други че са подходящи само за бас. |
|
|
 |
ре Гост
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 15:04 Заглавие: нов съм и не съм сжикнал се още |
|
|
| Teacher написа: | @hapy_boy_21
Сигурно си чувал ама да те подсетя
На клавиатурата има и букви като "В" "Ч" "Ш" "Щ" "Ю" и "Ъ" Ползвай ги. |
знам но до сега не съм писал така и ми е трудно да се оправям се още
ще се постарая да пиша колкото се може по на български  |
|
|
 |
ToHu Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 15:09 Заглавие: |
|
|
Абе супер са си клас D усилвателите, напоследък се изпозлват масово в много изделия, включително и в някои 5.1 системи и то на сериозни производители. Всичко което някога се е писало за тях вече не важи, в момента няма проблеми нито с високите честоти нито с бързите процесори. TI имат широка серия чипове за клас D усилватели. Високата честота пък по никакъв начин не намаля КПД-то.
Принципа им на работа е сравнително прост, с високочестотен сигнал и ШИМ модулация се синтезира входния сигнал, след изходото стъпало което работи в ключов режим и обикновенно е MOSFET изпулнение има филтър който реше високочестотната съставка. Звука е доста сносен, дори има ткаива които влизат в нормите нa HI-FI клас. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 15:51 Заглавие: |
|
|
| ToHu написа: | Абе супер са си клас D усилвателите, напоследък се изпозлват масово в много изделия, включително и в някои 5.1 системи и то на сериозни производители. Всичко което някога се е писало за тях вече не важи, в момента няма проблеми нито с високите честоти нито с бързите процесори. TI имат широка серия чипове за клас D усилватели. Високата честота пък по никакъв начин не намаля КПД-то.
Принципа им на работа е сравнително прост, с високочестотен сигнал и ШИМ модулация се синтезира входния сигнал, след изходото стъпало което работи в ключов режим и обикновенно е MOSFET изпулнение има филтър който реше високочестотната съставка. Звука е доста сносен, дори има ткаива които влизат в нормите нa HI-FI клас. |
Супер са да наистина за двд системи за миниатъризация да , но проблемите сварзани с тях невиждам как са отпаднали защото винаги ще има преобразужане на аналоговия в цифров и обратното а за кацеството ако не си 4увал не6то по добро да нямат равни  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
SVA-BG Активен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 83 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 9:47 Заглавие: |
|
|
hapy_boy_21 от твоите твърдения излиза че ти ползваш само аналогови звукоизточници и ако е така мисля че имаш сериозен проблем с съвременните технологии а цитатите ти от учебници които са писани по времето на германиевите транзистори мисля че не са уместни при положение че всеки ден се подобряват технологиите и се правят по бързи и бързи транзистори и още нещо ако проблема ти е в това пусто преобразуване в ШИМ има контролери например DDX-2100 които преобразуват S/PDIF директно в ШИМ .... брей до къде е стигнала техниката  |
|
|
 |
|