Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Референдум АЕЦ - ЗА или ПРОТИВ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  

ЗА или ПРОТИВ строежа на нова АЕЦ
ЗА
57%
 57%  [ 60 ]
ПРОТИВ
42%
 42%  [ 44 ]
Общо гласове : 104

Автор Съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Предното мнение ще му намаля видимостта заради пряка и необоснована агитация.

Я дадам линкче към една тема с много материал за четене http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/195802

Търсих една картинка какъв тип централа кога работи, но нещо не можах да я намеря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 23:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм против ядренните централи , щетите които нанасят на околната среда са съизмерими с щетите от другите.Дори и вятъра нанася щети-питайте обработващите земи около тези ветропаркове-продукция под всякаква критика-демек нищо не става.За пушеците от ТЕЦ да не говорим.Но според мен не е сега момента за строежа на нова АЕЦ.Реактора който си "имаме" да си ходи в Козлодуй да се слага и да почва да дава пари.Парите да се инвестират в нещо което носи пари и нека се учим от предкитайска европа която когато правеше нещо тя мислеше за 40 години напред какво ще стане и ще бъде това нещо:idea: .МОМЕНТА НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА СТРОЕЖ НА АЕЦ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен е по добре тези пари да се вложат в модернизирането на сегашната ( която затриха почти ). И тези пари за Квоти които се въртят из EC можеше да се инвестират в развитие на алтернативните източници които са доста и никак не са за изпускане. Но като гледам по скоро се превръща в поредния политически бъркоч.
kkttdd
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: ГДР

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2012 23:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Я има 10 души в БГ на които да им е ясно за какво става дума, я не.Те тръгнали да питат бабите. Няма нищо лошо в ядрената енергетика, но на ново място без изградени ел. проводи, подстанции и инфраструктура, си е направо идиотщина. По-добре нов блок в Козлодуй, отколкото в Белене. Аз съм против.

Цитат:
Hidrazin написа:
Аз съм ЗА.

Ти си за, ама като пуснат нов блок на ЯЕЦ и няма къде да продадат тока, ще спрат някой ФЕЦ. Нали знаеш кой Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Дек 22, 2012 0:41    Заглавие: Отговорете с цитат

kkttdd написа:
Ти си за, ама като пуснат нов блок на ЯЕЦ и няма къде да продадат тока, ще спрат някой ФЕЦ. Нали знаеш кой Laughing

Красимирий, нали знаеш колко ме боли че ще ми спрат ФЕЦ-а? Все пак за сега са някакви си 25MW. Тъкмо ще имам повече време да си гледам зеленчуците и да си насея кашмиш в ГДР-то. Laughing
Пък и още не е ясно дали ще сме на работа след Нова година. И както писах още докато правих анкетата не разделям Белене и Козлодуй. Анкетата е принципна.
Върнете се в началото
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2012 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип съм ЗА ама никой нищо не казва за цената, ще можем ли да я платим, ще може ли след това централата до 10 години примерно да си избие парите.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2012 12:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, то само в България може да има губеща рафинерия, атомна централа, производител на цигари и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2012 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Електоцентрала и телефонна централа -губещи не го вярвам.Но каймака винаги ще обира друг
Nikolai_1 а тя до 10 години я заработи я не а в цената на произведения от нея ток влизат и амортизационни отчисления някакви които обикновенно се изплащат 40г.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2012 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм за, естесвтено отпадъците има как да се складират безопасно, тия дето са го измислили не падат от марс. Малко по нагоре писа някой за парниковия ефект, топлина може да отделя ама парников газ (въглероден двуокис ) не се отделя от АЕЦ. Така че е по-еколкогочна от ТЕЦовете.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2012 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Те,Славчо,мислителите не са паднали от Марс, ама така са го измислили,че Чернобил стана бетер от Марс! Територия колкото четвърт България е превърната в декор за научно-фантастичен филм на ужасите!Фукушима пък е пресният пример от една иначе изключително развита технически нация. Пак питам-де ще складираме боклука? Колко ще струва това? И ако някой вземе да го купува,за какво аджеба ще го ползва и дали после няма да го стовари върху главите на децата и внуците ми? Да се добави един реактор в Козлодуй е напълно достатъчно за нацията ни. Мерките за ограничаване на енергопотреблението стават жестоки навсякъде и скоро може да се окаже,че имаме ток,ама няма какво да го правим. Тогава какво правим? Наясно ли сме за колко време се проектира и изгражда до ключ един такъв обект? Това не е гараж или хотел на плажа-докато мигнеш и сервитьорът да ти носи ломонаТата. Има една приказка,дето не трябва да я забравяме-Лакомо дупе кръв сере!
Та и нашата работа. Ще продаваме ток на Турция Shocked Все едно сега на македонци домати да продаваме,на поляци-картофи,на китайци-чесън Twisted Evil Да бе,ама не става! Щото вместо да работим се научихме да сме по-хитри от другите. За хитрата сврака няма пиша,че ще стана банален........

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Следваща
Страница 2 от 15

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети