Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Смяна на тунер на TV Sony
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Май 29, 2005 15:10    Заглавие: Смяна на тунер на TV Sony Отговорете с цитат

Искам да сменя тунера на домашния ми телевизир Sony модел: КV-1485МТ B ; SCC-F21E-A . Причината за подмяната е, че не лови всички канали.
Нали съм новобранец, затова да попитам дали след занямата на тунера са необходими някакви промени чрез сервизното меню на телевизора. Също така не знам какъв тунер да купя и от къде. Иска ми се да е по-качествен, демек да не е от ефтините - нали е за собстения ми телевизор (на тате де).
Тунера на телевизора има следните инициали:
BT-RG321
3E26BE
Питам се дали ще се справя или не. Пък и най-важното за мен е, че ще науча нещо ново. Моля за мнения. Благодаря.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobitv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Май 29, 2005 15:33    Заглавие: Отговорете с цитат

В този модел, мисля ,че захранването на тунера е с 9V. Бих ти препоръчал тунер GDC,който работи много прилично и при 9 волта.Тези тунери са китайски,но истински.Можеш да го купиш от Роял-сервиз.
Върнете се в началото
Joniks-serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България-Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Май 29, 2005 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Да GDC е най доброто и ефтино за сега ,но май на този модел тунера е по голям , не е едно към едно и ще се наложи да го правиш с кабели!! Smile
РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 29, 2005 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

До самия тунер има още едно устройство наподобяващо много на тунера. Пак е с лъскав корпус, монтиран вертикално - той дали ще трябва да се смени.?

Върнете се в началото
bobitv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 29, 2005 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е МЧУ. Той не се сменява в твоят случай.
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Май 29, 2005 19:10    Заглавие: сони Отговорете с цитат

колега по добре не пипай
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 9:13    Заглавие: Отговорете с цитат

G_anen, би ли се обосновал защо да не пипам. Ако цялата работа се съсътои в това да презапоя 5 крака, не виждам какъв ще ми е проблема. Това, че съм написал че съм новобранец, не означава, че съм бол неразбирач. Поялник съм държал от 10 годишен, без разрешението на баща ми - дебнех кога ще излезне, хващах поялника и 50-100 гр. калай ги топях в една капачка. После се кефех на формата на капачката. (ех, спомени). Сега пак без неговото разрешение ще снемя тунера, пък ако не стане нещо ще си върна стария или ще го дам на техник- в квартала не са единични бройки. И най-важното, което ще повторя е - да науча нещо ново. Човек ако не пипне, нищо няма да научи. Стига с тея кники и с тея теории. За какво съм учил 8 години за инженер. Туко що прочетох един пост в раздел общи приказки (Важна тема: Предупреждение към....) - дано не сте със същите замисли. Този форум в момента за мен е единственото място, където мога да намеря помощ и информация, която да ме доразвива като цяло. Благодаря на всички откликнали на въпроса. Ще пиша какво съм направил и какво съм постигнал.

Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Чарли,тъй като на "Сони" тунера е със съвсем друг ред на изводите и съвсем друг начин на закрепване и дори RF входа му е различен,смяната му изисква доста опит в телевизионните ремонти,пък и самото изваждане на стария е не лека задача,по добре не се захващай за да си нямаш битови взаимоотношения с баща си.
Върнете се в началото
ИнжИнер
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 9:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Инженер - новобранец звучи много готино. А на 10 годишна възраст ние се забавлявахме с детекторни приемници, така че с това, че си топял калай едва ли ще впечатлиш някого. Защо си мислиш, че някой ще може да ти отговори дали ще се справиш? Ако си настоятелен ще се справиш, ако не няма. Питат се конкретни, обективни неща.
А обемът на натрупаните знания е право пропорционален на споразената апаратура и това не бива да те притеснява.
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 15:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е добра идея да се учиш на SONY тук нещата не стоят както с монитора ти. Ако решиш обаче да се пробваш приготви си и съответната не малка сумичка за възстановяване на щетите. като е известно на всички колеги резервните части за SONY не са от най евтините.
Поддържам становишето на:G_ANEV и Stoy40
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети