| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rumkata1990 Опитен потребител

Регистриран на: 01 Юли 2009 Мнения: 185 Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново
|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 18:55 Заглавие: Въпрос за захранване на HDD |
|
|
| Здравейте, понякога ми се налага да закачам хард диск 2,5" SATA от лаптоп на настолен компютър, със съответните захранващи преходници разбира се, понеже захранването ми е от по-старите без захранващ куплунг за SATA. На обикновенните преходници захранващи букси напреженията са +5, +12 и GND за 3,5", а захранващите напрежения на 2,5" за лаптоп са +3,3V, +5V, +12V, и GND. Въпроса ми е ако се включва хард диска 2,5" без +3,3V възможно ли е да се повреди ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 22:32 Заглавие: |
|
|
ако се използва кутия за външен хард диск дали няма да стане и цялата работа да става през USB-то  _________________ Не може нации които се напиват с бира да дават акъл на нации които изтрезняват с бира |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 22, 2013 5:36 Заглавие: |
|
|
Би трябвало да стане.Моя хард си работи но само на задните USB-та(предните на кутията са свързани,но само флашки,телефони и др.работят).На работата ми си работи и на предните?! _________________ [email protected] |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 22, 2013 13:07 Заглавие: |
|
|
Някои усб не могат да дадат достатъчно ток и за това не работи. Просто трябва да се свърже още едно усб към харда. Обикновено кабелите за усб хард от едната страна са с 2 куплунга именно за това. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 23, 2013 10:54 Заглавие: |
|
|
Другият проблем с "хард през USB" е дължината на кабела. Повечето купешки външни хардове си вървят с кабелче 20см и с друг кабел малко по-дълъг, или ако ползваш удължител не работят стабилно. Въпрос на скорост на предаване, капацитети на кабела, фронтове на сигнала ...
Понеже USB отпред на кутията са с кабел до платката на компа, съвсем нормално е понякога да не искат да работят с HDD.
А по темата: аз бих си взел един "купешки" адаптор за USB, вместо да пробвам дали харда ще работи без някое от напреженията... |
|
|
 |
rumkata1990 Опитен потребител

Регистриран на: 01 Юли 2009 Мнения: 185 Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново
|
Пуснато на: Чет Май 23, 2013 17:56 Заглавие: |
|
|
Аз имам USB адаптор, но проблема е, че трябва и отделно захранване за хард диска със SATA. В повечето случаи хард дисковете работят без 3,3V.
Както и да е, с външна кутия за HDD е най-добре, или ще си взема захранване от по новите със 3,3V към захранващата букса на SATA-та, за да съм сигурен, че няма да има проблеми. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 24, 2013 7:41 Заглавие: |
|
|
Погледни на дъното на настолния комп къде са ти свързани предните и задните USB-та. Предполагам, че просто са свързани към различни USB изходи(USB2.0 USB3.0). Разменяш жиците и ще ти работят предните
ПП: Е задните ще спрат да работят с харда, но ще можеш да си свързваш други работи там мишки ала бала... |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 24, 2013 8:09 Заглавие: |
|
|
Виждал ли си дънна платка на настолен комп? Къде ги видя тия "жици" на задните USB-та?  |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 24, 2013 9:20 Заглавие: |
|
|
Вярно, че задните са на дъното. Нещо ми се спи още.
Ясно е обаче, че едните са 3-ки, а другите 2-ки и от там идва разликата... |
|
|
 |
|