| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 19, 2013 8:30 Заглавие: |
|
|
Това не е ли вярно?
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jorojorov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 19, 2013 9:03 Заглавие: |
|
|
И аз се ръководех от тази постановка,но като се позамислих за вариацийте на U-то при режим почти на късо....,но даже и така да е-айде и на 5V да пада U-то при заварка,пак се получават 12,5 Ома-моля някой да внесе повече яснота-не ми се ще да ги издухам А ето и подробни данни за тиристорите: http://www.svarbazar.cz/phprs/storage/elektro/tyristory_ckd.pdf |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 19, 2013 19:42 Заглавие: |
|
|
| jorojorov написа: | | и на 5V да пада U-то при заварка,пак се получават 12,5 Ома | Този тиристор надали ще може да се отпушва на по-малко от 12-15 волта анод-катод , без значение от управляващия ток . Пада на напрежение вьрху него е голям за такива малки напрежения /2 pn прехода/ . Според мене няма да стане работата с тиристори . |
|
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 20, 2013 0:55 Заглавие: |
|
|
| Като укъси анода и УЕ на тиристора остава само един pn преход...т.е става диод. |
|
|
 |
jorojorov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 20, 2013 16:45 Заглавие: |
|
|
Дойде момента да докладвам за резултата!Направих токоизправителя по схема Ларионов-със по 1 диод и един тиристор на всяко рамо,като във веригата на управляващия електрод на тиристорите поставих по един резистор 4,7 ома/5W и по един диод KY 712(такива имам много) в права посока към упр.електрод.Тъй като трафа е трифазен и пулсацийте след изправителя са малки ,стоманени електроди FOX-4мм-горят ,като бенгалски огън-не усещам нужда от дросел.Доволен съм много от резултата,благодаря на всички за съветите-Наздраве и закривам темата си! |
|
|
 |
|