| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 17:45 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | Зеленият проводник е на късо с корпуса, |
Не , не е. Това + за моторточе, но щом твърдиш че е на маса-хвърляй мотора , иии нов _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 17:47 Заглавие: |
|
|
Проблемът е решен след едно дълго преглеждане на инсталацията. Клемите на контролното лостче в посока назад правят проблем. Цялото лостче ще се замени сигурно.
| jonov написа: | | Ами аз друг не виждам от снимката? |
Аз също. Обаче зеленият беше окъсен към корпус като го мерих. Интересно вътре каква е схемата, сигурно в редуктора има контактори за контрол на позицията, но като не я знам как изглежда... И все пак преди малко моторчето тръгна, проблемът излезе че не е съвсем от него...
| zapad написа: | | Това + за моторточе... |
Ами и на мен ми е интересно. Значи + на буксата, която идва от инсталацията на колата отива към клема, където е свързана с един резистор от 1,5 мегаома към корпуса и предполагам, че влиза и в контактора, който се намира в редуктора Другият проводник директно е свързан към корпуса т.е -, като към него е прикачен диод, като към изхода е прикачен зеленият кабел и кондензатор 680nF. И все пак работи, т.е не е за боклука. Не знам как са го правили немците. |
|
|
 |
jonov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 17:55 Заглавие: |
|
|
Във редуктора има контакт за да върне чистачката в начално положение , независимо кога си изключил ключа от волана .
ПП. той колегата е бил написал но не съм прочел
| Цитат: | | Имаш 1 постоянен + от контактния ключ , който през краен изключвател влиза в +на мотора и още един + който се подава от ключа за чистачките през диода на другото перо на крайния изключвател . Нали тая чистачка спира все в начално положение бре .........Така , че от тея 3 кабела 2-та са + и третия е маса . |
_________________ От Blizoo - бягай на далеч |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 18:02 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | Не знам как са го правили немците. |
Гадни копелета са немците .Ако вместо зелен бяха поставили червен кабел /като хората/ проблема щеше да се реши още преди обяд ........ |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 19:01 Заглавие: |
|
|
Руководство по электрическому оборудованию автомобилей.djvu
стр.201 Всичко е подробно нарисувано , и контакта , който дава на маса зелената ти жица в изходно положение - нарича се динамично спиране - хора , четете ! |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 19:09 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | И ако беше сложил лампата както ти писах отначаяло... |
Подведе ме измерването с мултимер в началото. Пробвах с лампата.
| ivo07 написа: | | Гадни копелета са немците |
Признавам - не го знаех как е вътре. Нямаше от къде да му взема схемичка. Ако беше стандартен цвят на проводниците - щеше да ми подскаже поне кой проводник какъв е.
| ivo07 написа: | | ...Глей сега, тея силови вериги в колата се мерят не с мултицет , а с пробна лампа .. |
От къде да знам, че има два +, а минуса е шасито. А работата е там, че уредът навсякъде отчиташе точно 0. С вериги по коли не се занимавам особено много...
| ELP написа: | | хора , четете ! |
Не знаех, че при руснаците има подобно нещо. Търсих из гуглето, но като не знам какво точно търся - толкова и намирам. Мислех, че общи познания по обща електротехника ще са единственото нужно в случая. Ще го изтегля това и ще го чета при възможност. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 19:43 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: |
Признавам - не го знаех как е вътре. Нямаше от къде да му взема схемичка. |
Нали ти пуснах схемата в атача? Или не знаеше как да си я изтеглиш?  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 20:02 Заглавие: |
|
|
| ivanovbg написа: | | Или не знаеше как да си я изтеглиш? |
Видях я в последствие, просто голямата беше ситна и от там и трудна за четене. Все пак ти благодаря. Сега я прочетох и с това, което вече знам си дойде на мястото, но пак не всичко мога да го видя чисто физически. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|