|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dprenerov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 22, 2014 23:56 Заглавие: Car audio Panasonic CQ-RX300N Спира с грешка E4 от USB флаш |
|
|
AAC WMA MP3 CD Player/Receiver
Прилично авторадио, със CD/MP3 и USB порт, и аналогов AUX вход, IR дистанционно. Възпроизвежда както от диск, така и от флашка MP3/AAC/WMA.
Имам го от няколко години, и проблемът си го имаше от самото начало, но тогава отдавах това на счупена файлова система на флашката, или на изваждането й без да е изключен уреда от бутона power. Мислех така, понеже обикновено при новоформатирана флашка и нови качени MP3-ки при първо просвирване всичко е ок, но след изключване се случва въпросното произволно спиране с грешка E4.
Според мануала тази грешка означава, че от този файл не може да се чете, и след няколко секунди автоматично започва да свири следващия.
Също така, след спиране, ако "превъртя" малко напред с >> продължава да си свири същия файл, докато отново спре.
При възпроизвеждане на дискове, независимо дали CD audio или MP3 няма никакъв проблем. При флашка обаче, тръгва нормално и след 20-30 секунди, понякога повече или по-малко внезапно спира.
Напоследък се заинатих, и пробвах с няколко нови флашки, чисто форматирани, всичко наред, и пак го прави проблема. Съжалявам, че не се усетих докато беше в гаранция да го върна. При търсене в Гугъл намерих в чужди форуми хората да се оплакват от точно същия проблем на този модел, но никъде не видях решение.
Днес се усъмних, че прекъсването става при сътресение/преминаване през дупка на пътя, и отворих предния панел за да проверя за лоши спойки. Видимо лоши спойки не открих, но за всеки случай презапоих USB конектора и няколко резистора по пътя на сигнала, но проблемът си остана, и освен това се случва и на място при изключен двигател.
По форумите хората пишат, че проблемът почти изчезвал, след като колата позагрее, но аз не съм забелязал, може би защото като спре няколко пъти се нервирам, и превключвам на радио, не го изчаквам да загрее.
Засега не съм свалял самото радио и не съм го отварял, но успях да намеря сервизно описание със схеми, мога да ги предоставя на всеки.
Не знам тук как качвате схемите.
Имам подозрение за проблем с фърмуера, но никъде не намерих такъв, нито описание как се качва на машинката.
Надявам се да не сметнете темата ми за готованска, макар да не съм направил много по въпроса, и се извинявам за многословните обяснения.
Ако някой е срещал този проблем, или знае решение, или има идея как да го реша, ще съм благодарен.
P.S.
Сега ми хрумна да запиша на флашка музика на AAC или WMA да видя дали пак ще спира по същия начин. Може пък проблема да е нещо свързан с MP3 формата, или недобрата му поддръжка от плейъра. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 23, 2014 0:32 Заглавие: |
|
|
MP3 файловете с какъв битрейт са? И какъв е кодека използван за компресията?
С едни и същи файлове ли си тествал от CD носител и USB? |
|
|
 |
dprenerov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 23, 2014 0:46 Заглавие: |
|
|
Последните, с които днес си играх са със 192kbps, но съм пробвал с от 128 до 320, и не съм забелязвал това да има отношение.
Пробвал съм същите, с които прекъсва на флашката да ги запиша на диск, и там си ги чете безгрижно.
Обикновено ги свалям от някъде готови, но понякога сам си ги енкодвам с Adobe Audition различни версии от 1 до CS6.
P.S.
Според мануала би трябвало да поддържа следните:
MPEG 1 Audio Layer-3 (MP3) 32 k – 320 kbps VBR/CBR 32, 44.1, 48 kHz
MPEG 2 Audio Layer-3 (MP3) 8 k – 160 kbps VBR/CBR 16, 22.05, 24 kHz
MPEG 2.5 Audio Layer-3 (MP3) 8 k – 160 kbps VBR/CBR 8, 11.025, 12 kHz
File system is FAT12/16/32
USB1.1/2.0
Пробвах и с USB1.1, пак същата работа.
Вчера пробвах с FAT32 и изобщо не можа да го прочете. FAT16 обаче чете.
Последната промяна е направена от dprenerov на Чет Яну 23, 2014 0:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 23, 2014 0:48 Заглавие: |
|
|
Де всички да си бяха оформяли така темите и то от първия пост . . .
Вижда се че си положил доста усилия да изследваш и опишеш проблема, както и да потърсиш решение в нета.
За съжаление не мога да ти помогна, но мога от първо четене да изкажа предположение за бъг във фърмуера, след като и други са имали такива проблеми.
Пробвай с по-малка флашка и формат в друга файлова система. Колкото за позагряването, найшлерсното е със сушоар за коса, но ме съмнява да е там проблема. Евентуално и с друг стандарт на флашката USB 1.1, 2.0 ili sledwa]. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 23, 2014 1:23 Заглавие: |
|
|
Ясно.
А 5V наред ли са Стабилни ли са? Само предположения ...
В прикачения файл е сервизното за CQ-RX300N |
|
|
 |
dprenerov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 23, 2014 1:41 Заглавие: |
|
|
Нищо не съм мерил още, но си прав, че това трябва да се отхвърли най-напред като възможна причина, утре, т.е. днес ще премеря 5-те волта.
Сервизното го имам, но все пак благодаря. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
dprenerov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 24, 2014 0:22 Заглавие: Re: Car audio Panasonic CQ-RX300N Спира с грешка E4 от USB ф |
|
|
Не ме пуска там с тази регистрация, а като се опитвам да си направя нова ми казва, че мейлът ми е вече използван, т.е. че вече има регистрация с моя мейл.
Тук пък има изискване за минимум 50 мнения, преди да имам право да атачвам файлове към мнение.
Не се отговаря с този бутон!А за файлообменника-двете регистрации са различни-значи някога си си правил регистрация там и си забравил паролата.В горния десен ъгъл има "Send Password"-чукни на него  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|