|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 12:30 Заглавие: |
|
|
irc.bg, не е лошо да се изразяваш по по-нормален начин!
Каруцарския език едва ли му е мястото в този форум. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 12:38 Заглавие: |
|
|
Пууу намерих проблема, бушоните на - бушона изгаря за втори път _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:37 Заглавие: |
|
|
| irc.bg написа: | | Milen_haskovo написа: | | Може и да стане, ама както казах, бая ще се озорят.. А тези 2N3055B ги има в по-старите телевизори София 21 , Респром 5101/6101 и в мониторите за Правец 8. |
Ще изчакам още някой съвет и мнение и тога ще ги пробвам тези транзистори нека да кажат и другите какво мислят  |
Незнам за какво стапало става на вапрос то4но,но едно савет4е от мен,този транзистор сам сигорен 4е няма да го намери6,а си вземи някакав които е поне 150W да си има6 запас,например 2N3773, цената му е сме6на 1лв!!!! и е колкото 2N3055,но е по добар от него по параметри,ОК
Аре успех  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
| irc.bg написа: | | Milen_haskovo написа: | | Може и да стане, ама както казах, бая ще се озорят.. А тези 2N3055B ги има в по-старите телевизори София 21 , Респром 5101/6101 и в мониторите за Правец 8. |
Ще изчакам още някой съвет и мнение и тога ще ги пробвам тези транзистори нека да кажат и другите какво мислят  |
Незнам за какво стапало става на вапрос то4но,но едно савет4е от мен,този транзистор сам сигорен 4е няма да го намери6,а си вземи някакав които е поне 150W да си има6 запас,например 2N3773, цената му е сме6на 1лв!!!! и е колкото 2N3055,но е по добар от него по параметри,ОК
Аре успех  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 10:08 Заглавие: |
|
|
Каква е реалната цена на КД503 според вас, за да съм сигурен че не попадам на менте, или да взема КД502 понеже е по-неизвестен и има по-малка вероятност да го фалшифицират.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 11:17 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Каква е реалната цена на КД503 според вас, за да съм сигурен че не попадам на менте, или да взема КД502 понеже е по-неизвестен и има по-малка вероятност да го фалшифицират.  |
Ами аз ти препора4вам да си вземе6 КД503 за6то е за по високо напрейение и 6те имам запас,а за разликата в цената е около
"до 0.50лв"!!!,мисля 4е последно ги гледах 1,5лв,не са пове4е!!!!!!!!,да се прецака6,е то си зависи от магазин4ето от което ги копува6  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 17:45 Заглавие: |
|
|
Едва ли са стигнали да правят ментета на KD503.За реална цена не знам-отдавна не се срещат по магазините,но не повече от 2 лева.между другото си заслужават парите.Кристалът им е сигурно два пъти по-голям от този на 2N3055.Правил съм няколко усилвателя с KD503-няма изгаряне,ако в изхода се върже бушон! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 18:08 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Едва ли са стигнали да правят ментета на KD503.За реална цена не знам-отдавна не се срещат по магазините,но не повече от 2 лева.между другото си заслужават парите.Кристалът им е сигурно два пъти по-голям от този на 2N3055.Правил съм няколко усилвателя с KD503-няма изгаряне,ако в изхода се върже бушон! |
Да и аз сам на са6тото мнение,затова ги препора4вам на всеки,по добри са от 2N3055,ако не врярвате проверете характеристиките,е наистина даржат но не ги "подценяваите",това е савет4е от мен.Вси4ко на този сват ГОРИ  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2005 18:09 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Едва ли са стигнали да правят ментета на KD503.За реална цена не знам-отдавна не се срещат по магазините,но не повече от 2 лева.между другото си заслужават парите.Кристалът им е сигурно два пъти по-голям от този на 2N3055.Правил съм няколко усилвателя с KD503-няма изгаряне,ако в изхода се върже бушон! |
Да и аз сам на са6тото мнение,затова ги препора4вам на всеки,по добри са от 2N3055,ако не врярвате проверете характеристиките,е наистина даржат но не ги "подценяваите",това е савет4е от мен.Вси4ко на този сват ГОРИ  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2005 15:33 Заглавие: |
|
|
значи пич не те знам решил ли си си проблема ако не си ето ти решение ено авер4е има подобен усилвател със същите тртанзистори и си ги искарва стоте вата без проблем :)тайната на тая платка се крие в големия траф хаха значи неговия е с размери 15 на 15 на 15 см най-малко 40 ампера и си е пуснал усилватела на 48 волта мисля че и свири без никви проблеми (на две колони 15 инча по 250 вата реални всяка колоните са БГ )другото важно нещо е охлаждането не знам как от толкоз хора тук един не се сети да ти го каже аз нямам претенции да разбирам мноо ама секи знае че за да искараш голямата мощност ти тряя мнооо голямо охлаждане ))) неговия има такова охлаждане че даже и 5 часа да свири на макс няма загряване )))пак ти ако искаш сега идва зима сега ща светна за нещо мноо практично намираш си от накде някое старо парно закачаш си схемата на него палниш го с вода даваш "волумето на макс" и си ти :)хем свири мноо хем в стаята топло(и най-важното тва може и да се превърне в климатик ако го вържеш тоя усилвател към уредба с дистанционно колкот искаш да ти е температурата толкоз усилваш)хахахахахахахахахаххаахахахахахахахахахахахх )))смятай ко ми роди тиквата тва тряя го проам!! така де сега по темата
че туй мойто аверче има още едно такоз "трафченце" за продаане 45 кинта му иска има мнооо изходи сас сякви волтове там ако искаш да си праиш експерименти а такива "трафченца" толкоз мощни мноо рядко се намират да знаиш и за такива пари единствено по каталог можеш да намериш такъв дзвер и цената му ще е към 80 90 лева тъй че няма ко да му мислиш напрао идвай зимай го и избухвай!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|