| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 9:10 Заглавие: |
|
|
Може да стане с трансформатор. Но дали си заслужава...!? _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 9:29 Заглавие: |
|
|
Едно време съм учил в Ел. техникума силни токове, но ми се губи, има ли, или поне имало ли е стандарт, в който се позволява инсталация НН без нулата? Допустимо ли е по стандарт, да речем в цех само с трифазни консуматори да не е пусната нула? Аз това си представих с тази тема? Не вярвам да има някъде такъв случай, освен ако нулата в последствие се е "загубила по завоите" . |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 11:13 Заглавие: |
|
|
| То и цех да беше, пак му трябва и осветление. |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 11:18 Заглавие: Мрежа |
|
|
Щом си учил "Силни токове" в техникума и задаваш такъв ТЪП въпрос за трифазна мрежа значи си си ПЛАТИЛ за дипломата. И към колегите дето ти обясняват какво трябва да направиш - нищо лично - могат да ти бъдат на погребението. ПИША ТОВА ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО УБИВА!!! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 11:20 Заглавие: Re: Мрежа |
|
|
| Deliya написа: | | Щом си учил "Силни токове" в техникума и задаваш такъв ТЪП въпрос за трифазна мрежа значи си си ПЛАТИЛ за дипломата. И към колегите дето ти обясняват какво трябва да направиш - нищо лично - могат да ти бъдат на погребението. ПИША ТОВА ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО УБИВА!!! |
Освен, че не четеш кой какво е писал, си и откровен простак за да пращаш хора на погребението ми.
Да се счита за сезиране на управляващите форума да накажат ако има нужда когото е нужно ! |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 12:20 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Допустимо ли е по стандарт, да речем в цех само с трифазни консуматори да не е пусната нула | Да. Говорим за работна нула, не за защитна земя. Ако машината Х, дето е на 200м от таблото, не ползва работна нула, защо да й карам едно жило повече в кабела, те да не го дават без пари? И ако целия цех е с такива машини... Нещо повече - едно време в СССР така беше и по къщите - там 220V е линейното напрежение, а фазното е 127V. И в дупките на 220-волтовия им контакт на стената реално има две фази, "повдигнати" на 127V спрямо земята. Сега как е в Русия - не знам.
От друга страна, сега стандарта в БГ не допуска да се използва защитната земя за работна (тоководеща) нула. Така че решението е трансформатор. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
MorningEnergy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 17:51 Заглавие: |
|
|
Въпроса е принципен, нищо няма да свързвам
Теоретично нали като свържем трите фази, които са симетрични и са дефазирани на по 120* трябва да се получи нула?
Има места където няма изведена нула, но не са в жилищните сгради естествено. В такива случаи ако няма нулев проводник как може да се изведе нулев проводник без използването на допълнителен трансформатор? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 18:00 Заглавие: |
|
|
Пиши каква е целата на занятието! Има си правилници, техники на безопасност и т.н. Когато токът утрепе някого кой ще е виновен? Или просто искаш да пофилософстваш?
Ако просто ти трябват за нещо постове можеш да пуснеш някой виц. Или да обсъждаш футбола в съответната тема. В тематичните раздели няма да има чесане на езици и клавиатури. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
MorningEnergy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 18:05 Заглавие: |
|
|
| Имам принципен въпрос и понеже около мен ел. техници няма реших да пусна тема във форума. Нали в това е смисъла на форума. |
|
|
 |
|