Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SAMSUNG LE40B650T2W захранване Решено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2016 15:11    Заглавие: SAMSUNG LE40B650T2W захранване Решено Отговорете с цитат

Здравейте, състава по модули на телевизора е захранване/инвертор BN44-00264C. със чип на инвертора BD9893F. Main board BN40-00145A. Клиента се оплаква, че често според него, когато има спад на захранващото напрежение тв. има звук, но няма картина. При мене вече седмица работи, но ми прави впечатление, че на мрежовите кондензатори /2 по 82мф/450в/ меря 348в по време на работа и 340в при ст. бай. Струва ми се, помпата не е като трябва. Смених чипа за генератора на повдигачката FAN7530, но същата работа. Импулси имам към двата мощни полевака и на,, D'' хващам шим със размах 360вв, а на конд. 348в. Дали някой е мерил на такъв модул колко е напрежението, на мр. кондензатор и дали от там идва проблема на Клиента. Не можах да намеря и начин да елиминирам защитата на BD9893. А основните напрежения от захранването са 5.1в и 12.7в Панела е : LTF400HF11.

Последната промяна е направена от emo-evropa на Пон Авг 01, 2016 3:06; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2016 15:35    Заглавие: Отговорете с цитат

340В е малко,трябва да е над 380В според мен.Проверете делителя на 1 крак на FAN7530.
fugata
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: около Монтана

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2016 3:30    Заглавие: Re: SAMSUNG LE40B650T2W захранване Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
Не можах да намеря и начин да елиминирам защитата на BD9893.

10-то краче (SCP) на маса.
PFC-то по сметки на делителят на 1-во краче на FAN7530 излиза да е 390 волта... Rolling Eyes

п.п. Понеже и аз се боря с един блок подобен на твоя, би ли ми направил замерване на сигнала OVP към 3-то краче на ICI803A при включване на инвертора и след минута работа? Има ли мостче, да може да се раздели сигнала от крачето на ОУ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2016 16:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Ви, за отговорите, делителя към пин1 е добре, но не ми хареса кондензатора към маса. След като го смених на кондензаторите имам с десет волта отгоре тоест 358. Напрежението към този крак е 2.3в при ст. бай и 2.5в при работещ телевизор. А за fugata: При тръгване на инвертора на трети пин на операционният усилвател имам 350мв само постоянна съставка, след една минута работа има 480мв, а след пет минути 600мв. Сигнала не е разделен с мостче нито джъмпер.
Върнете се в началото
fugata
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: около Монтана

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2016 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно делителят не ти е добре, щом на 1-во краче имаш 2,5В. (толкова трябва и да бъде)... Проблемът е, че за да получиш това напрежение при делител от 6000К и 38,679К, трябва напрежението да е около 390В.
Послушай dima и се захващай със съпротивленията...
По спомени четох подобна тема с проблемни съпротивления при руснаците. Симптоми като твоите, същият чип, за модула не съм сигурен...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 25, 2016 9:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Дааа, бях свалил едно от групата последователно свързани R по 1.5мо и бях мерил 1.47, 1,468, 1,447:1,483, а викам здрави са. И сега понеже, нямам точно такива стойности смд направих външен обемен монтаж и какво меря 394 волта. Абе науката изисква жертви и тоя път жертвата бях аз. Благодаря Ви. П.П След като свалих и четрите съпротивления на масата стойностите им бяха точни, та може да е имало отечка под някое от тях. Като почистих добре и запойх новите смд-та всичко е О.К.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети