|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2017 21:23 Заглавие: |
|
|
| Очевидно грешката на филтъра, не е предвидима. А относно другия вариант, със следене - губи се бързодействие . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
al_at Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2017 21:55 Заглавие: |
|
|
Бях написал за софтуерна корекция на 3-а стр. Но не съм сигурен, че авторът на темата е прочел или разбрал. Защото не отговаря на съвсем прост въпрос - как са свързани масите. Имам подозрение че ако масата на блокчето ATtiny + неговото захранване не е свързана както трябва с масата на приемник/сензор и захранването не е галванично изолирано, могат да се чакат всякакви странни и необясними резултати. Освен това не става ясно втората /недостъпната/ жица маса ли е, захранване ли е, сигнална ли е?
Според мен утечките на филтъра са пренебрежимо малки. По-голямо влияние може да оказва входното съпротивление на приемника, но авторът явно не е наясно как да го премери, въпреки указанията.
Последната промяна е направена от al_at на Съб Апр 08, 2017 7:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mtrx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 07, 2017 21:56 Заглавие: |
|
|
Ами аз мислех да си напиша корекция и да вкарам обратно изхода в друг вход и да ги сравнявам ама ми се струва доста тъпо.
Иначе не ми е проблем |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|