Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Спряха 3D телевизорите!

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking



Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 01 Дек 2002
Мнения: 7774
Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Яну 03, 2018 11:46    Заглавие: Спряха 3D телевизорите! Отговорете с цитат

Сбогом на 3D телевизорите
И очилата, които допаднаха само на киноманиаците, също си отиват

Това се очакваше да се случи - една от най-широко рекламираните преди години нови технологии си отива безславно. След като през миналата година „Самсунг" обяви, че спира производството на 3D телевизори, сега и LG, и „Сони" съобщиха, че се отказват от продукцията им. В новите си серии за тази година компаниите няма да предлагат опцията дори и при апаратите си от най-висок клас. ЗD телевизорите бяха на върха на славата през 2010 година, когато беше въпрос на престиж всеки производител да представи способно да възпроизвежда формата устройство. Първоначално включена само във високия клас апарати, функцията бързо слезе и до по-масовите категории телевизори. Истерията по тях тръгна след успеха на киношедьовъра „Аватар", който породи очакванията кинозабавлението да се пренесе у дома. А преди всичко това означаваше допълнителни продажби както за производителите на техника и аксесоари, така и за филмовите компании.
Но навлизането на пазара на приемниците не беше лесно. За да се използват телевизорите в ЗD режим, трябват специални очила, а и възпроизвежданото съдържание да е в съответния формат. Въпреки че повечето от телевизорите имат вградена функция да преобразуват стандартния образ в подобие на ЗD с различна дълбочина на фона, тя не се радва на интерес от потребителите.
Събрано всичко накуп, домашното триизмерно гледане не се оказа интересно. Освен липсата на достатъчно и достъпно съдържание сериозен проблем пред него е и малкият в сравнение с киносалоните размер на екрана. Представете си следната ситуация - поканили сте гости у дома или искате семейно да гледате ЗD филм. Първо трябва да осигурите на всеки очила, след това да се опитате да седнете максимално близо до средата на телевизора, защото, ако не гледате точно в центъра, ЗD ефектът намалява. Има и допълнителни разходи за устройство, с което да възпроизвеждате филмите - блурей плеър от по-висок клас. Като се отчете, че и някои от очилата са доста тежки и странни на външен вид, трудно ще се намери човек, на когото това да се хареса за постоянно. Домашното ЗD все още се радва на почитатели само сред най-заклетите киноманиаци, които искат да гледат любимите си хитове в уединение.
На всичко отгоре производителите на активни очила не можаха да се разберат за създаването на един стандарт, което предизвика допълнителни затруднения пред разпространението. Например искате да поканите гости на филм у дома, но нямате достатъчно очила за всички. Те си носят очилата от вкъщи, но понеже телевизорът ви е примерно „Панасоник", а техният - LG, няма да могат да гледат филма в 3D.
Телекомуникационните оператори бързо спряха излъчването на 3D сигнал, а и допълнителното оборудване като 3D очила и блурей плеъри започнаха да отчитат все по-ниски продажби.
И все пак от 3D има някаква полза. Ако сте купили такъв апарат и дори да не сте го използвали, имате предимството, че той е направен с по-добри компоненти от стандартните, така че предлага по-добро качество на картината и вероятно ще изкара по-дълго. Сега проблемът на производителите на електроника е с какво да убедят потребителите да си сменят телевизионните приемници с нови. След като 3D бързо доказа, че не си заслужава инвестициите, производителите трябва да открият следващата технологична примамка, с която да съблазнят потребителите.

Източник: http://www.bg-voice.com/articles/view/sbogom_na_3d_televizorite/6765/

На меен лично не ми трябва. На такова кино съм ходил само 3 пъти - боли ме глава и ставам разноглед.
_________________
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 19 Апр 2005
Мнения: 475

МнениеПуснато на: Чет Яну 18, 2018 16:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Все още рипват филми в 3D. Въпроса е до кога.
Симулацията добавя само дълбочина на картината.
В по-голямата си част телевизорите свободно си възпроизвеждат файловете без да им трябва допълнителен плеър.
_________________
Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 15 Авг 2005
Мнения: 2817
Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Яну 18, 2018 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

На 30 декември счупихме един телевизор Crying or Very sad Голямата дъщеря си го Crying or Very sad намести на шкафа да гледа докато вечеряме, ама не гледала де му слага краката. И докато седне ТВ-то се изтърси и матрицата се нацепи. Та на 31-ви хукнахме за телевизор. Как ний няма да имаме в дневната/трапезарията гюрултия и нещо да мърда! И понеже смотаното LG беше 3D, питаме за 3D въпреки че вече беше решено че ще се купи PANASONIC. Момчето в ЗОРА веднага се опита да ми набута един 4К, но като го попитах какво ще гледам на 4К миряса и тогава каза, че 3D са спрени окончателно. Интересно ми беше, че в магазина- във Варна- нямаше останал ни един 3D телевизор. Ще дойде нещо друго, вероятно ще е свързано с холограмните изображения... Знам ли?
_________________
Не е важно кой си,а колко струваш!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 09 Дек 2005
Мнения: 828
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 18, 2018 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то и холограмата не можеш нито да я пипнеш, нито да я подушиш.
Аз чакам братята китайци да понапреднат още малко. За момента 16D предлагат само в китайският ресторант, през 4G връзка. И други предлагат подобни услуги, естествено, но мисълта ми беше за братята китайци.
Иначе казано - ще се впечатля, когато обемното изображение се запълни със съдържание. Предполагам ще е и интерактивно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov