Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2021 11:38 Заглавие: Съвет за закупуване на телевизор Blaupunkt |
|
|
Здравейте. Настоящият 24“ Philips се повреди, като надеждата за намиране на резервен панел е минимална. Налага се да закупя нов телевизор, задължително условие е и той да бъде с 24“ матрица. Марката телевизори Blaupunkt и харесаният модел BN24H1132EEB е с над 100 лв. по-евтин от предлаганите и наложили се като марки на пазара LG, Philips. Притеснява ме единствено липсата на каквато и да е информация в интернет за марката Блаупункт и още повече за модела телевизор _ предлага се само от една фирма в България и никъде другаде в Европа. Питането ми е дали да имам повод за притеснение при закупуване на телевизор от тази марка или тези тези 100 лв. да бъдат вложени в "представителна" марка телевизор? Благодаря предварително за препоръките. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
Върнете се в началото |
|
|
hidrazin Опитен потребител
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2021 12:06 Заглавие: |
|
|
Blaupunkt от 10 години е 100% Китай. |
|
Върнете се в началото |
|
|
al_at Опитен потребител
|
|
Върнете се в началото |
|
|
charli Опитен потребител
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2021 16:14 Заглавие: |
|
|
al_at, точно този модел Филипс бях тръгнал да купувам, но се оказа с външно захранване. Само това ми липсва из целия насъбран кабеляк около телевизора, адаптор за приемника и какво ли не още. Ням как да се поскрият, абе отказах се от този модел. _________________
|
Върнете се в началото |
|
|
milenjs Опитен потребител
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2021 22:58 Заглавие: |
|
|
По тази логика в която не ти пука за качеството на изображението по добре си остави стария развален телевизор. Филипса поне е Full HD... |
|
Върнете се в началото |
|
|
k810 Опитен потребител
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2021 7:05 Заглавие: |
|
|
То и Филипса е китайски. 100 лв са за емблемата.
Платките на блаупункт са по евтини, като се повреди и трябва да се замени |
|
Върнете се в началото |
|
|
charli Опитен потребител
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2021 10:50 Заглавие: |
|
|
Разваленият стар телевизор също не е Full HD, със същата разделителна способност 1366/768 и си беше със супер картина, неотстъпваща по нищо от другия телевизор с многото пиксели. К810, идеята не дали ще има резервни части ако се развали, а дали телевизорът ще изкара поне толкова, колкото биха изкарали "марковите", дали менютата не са му бъгави. По мнение на ваши колеги в бранша, именно 24 инчови телевизори е почти невъзможно да попадна на здрава матрица за замяна, поради факта, че не са масови като покупка. . _________________
|
Върнете се в началото |
|
|
k810 Опитен потребител
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2021 20:24 Заглавие: |
|
|
Всички нови телевизори изкарват до гаранцията, Самсунг според мен са най зле и често не изкарват и до 3 години. Особенно новите тънки модели , дето като се повреди подсветката запалва и световода и най доброто място на Самсунга е в казана. При евтините кучи марки има повече възможност за ремонт. |
|
Върнете се в началото |
|
|
charli Опитен потребител
|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2021 20:24 Заглавие: |
|
|
Здравейте. Благодаря за менията. Днес се сдобих с Blaupunkt BN24H1132EEB. Първоначално бях малко скептичен относно марката, поради липсата на каквато и да била информация в международния интернет за този модел. В крайн сметка мога да кажа, че телевизорът е по-добър от дефектиралия PHILIPS 24PHH5210. Цветовете са значимо по-"ефирни", а от там и картината е някак си по-детайлна, баланса между черното и бялото е доста по-добър. При филипса не съм успявал да постигна такова черно, без да намаля драстично контраста/яркостта. Силата на звука от говорителите е доста по висока, дистанционното управление е сравнително по-компактно. Засега единственият недостатък, който ми се наби на очи,е недобро "прилепване" на пластмасовата рамка към дисплея, най-вече отдолу. Процепа е доста голям, вижда се светлина от подсветката, с времето в възможно да попада/натрупва прах или безпрепятсвено на навлизане на вода. В крайна сметка остава се надявам да не се налага да пиша тема по повод модела телевизор, което ще значи, че не е дефектирал доста след гаранционния му тригодишен период. _________________
|
Върнете се в началото |
|
|
|