| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 13:02 Заглавие: ... |
|
|
.... _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин
Последната промяна е направена от nankov на Нед Мар 14, 2010 22:29; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 17:05 Заглавие: Re: Помогнете със схема |
|
|
| nankov написа: | Помогнете със схема на този телевизор.
М34300N4-012SP
ТА8659 AN
TDA1904
Импулсното е с три транзистора и един ключов.
Надеждата ми е във Вас, благодаря |
Какъв е проблема на телевизора? |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 17:15 Заглавие: |
|
|
Не тръгва импулсното захранване. По принцип съм проверил всичко, закачена е лампа за товар на 95V, другото изходно напрежение което предполагам че е 12V е откачено но
310V нормални , всички кондензатори сменени но транзисториге които трябва да загенерират не се захранват и не успях да рабера от къде става товал.  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 17:51 Заглавие: |
|
|
Провери резистора в базата на мошния на захранването.Мисля че беше 330К _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 7:18 Заглавие: |
|
|
NOEL здравей, резистора е 330к и здрав на всичкото отгоре.
Аз вече съм в цайкнот и то за някаква кошница. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 8:46 Заглавие: |
|
|
| Свали кон-ра който е на базата на ключовия тр-р, изключи останалата част от телевизора към захранването,като оставиш само диод , кондензатор и лампа и включи за секунда. Ако лампата светне,имаш проблем в първичната част.Внимавайте да не оставяте захранването без товар, или продължително време да работи без този кондензатор .Ако не светне - или ключов тр-р или имп. трансф. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 11:00 Заглавие: |
|
|
Ако ти кажа че и аз така се се опитлял с едно такова захранване и то е най елементарно на един Рекор че ме е срам и да попитам.Нещо и ти кано мен си объркал около транзисторите.Нали знаеш че единия е друг преход пък и като им сбъркаме и крачетата то буламача става идеален.След обед почвам отначало един по един разпойване и по схема да ги поставям.Така че и ти имаш нещо като мен автогол.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 11:53 Заглавие: |
|
|
[quote="коцев"]Ако ти кажа че и аз така се се опитлял с едно такова захранване и то е най елементарно на един Рекор че ме е срам и да попитам.Нещо и ти кано мен си объркал около транзисторите.Нали знаеш че единия е друг преход пък и като им сбъркаме и крачетата то буламача става идеален.След обед почвам отначало един по един разпойване и по схема да ги поставям.Така че и ти имаш нещо като мен автогол. [/quote
Колега Коцев, при мен гола го е вкарал техника преди мен.Липсват два резистора , два кондензатора и ключов транзистор.Накрая сложих едно външно захранване и]  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
|