Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на видеокарта (axle ti4200)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nvidia
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 08, 2005 17:14    Заглавие: Ремонт на видеокарта (axle ti4200) Отговорете с цитат

здравейте,

имам повредена видеокарта axle nvidia ti4200 (най-вероятно "заминали" кондензатори) - къде мога да я "закарам" на ремонт (на няколко места са ми отказвали, а съм готов да си платя колкото трябва, стига да не е повече от нова Smile )
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 08, 2005 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако това
Цитат:
(най-вероятно "заминали" кондензатори)
е вярно (в което малко се съмнявам, че това може да бъде причината), то имай впредвид, че за да си "заминат" кондензаторите в една видеокарта определено е имало причина и бъди сигурен, че те ще са едни от последните.
Ремонта едва ли е икономически целесъобразен, а понякога и невъзможен.
Така мисля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юли 08, 2005 18:31    Заглавие: Re: Ремонт на видеокарта (axle ti4200) Отговорете с цитат

nvidia написа:
здравейте,

имам повредена видеокарта axle nvidia ti4200 (най-вероятно "заминали" кондензатори) - къде мога да я "закарам" на ремонт (на няколко места са ми отказвали, а съм готов да си платя колкото трябва, стига да не е повече от нова Smile )

Най лошото е че клиентите се подлъгват да спестят 10-15$ а когато им обясняваме че допускат грешка, ги губим като клиенти а след това се появяват подобни въпроси.

Ако си във Варна ми се обади, поне диагностиката е безплатна а дали си струва да се ремонтира тази карта ще си решиш сам.

Личното ми мнение съвпада с това на RC а с ремонта на тази карта ще сгрешиш както си сгрешил с нейната покупка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nvidia
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юли 11, 2005 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря за мненията ...

в софия съм и зная, че ремонтът може да излезе икономически нецелесъобразен, но ... нищо не ми пречи да пробвам

проблемът беше, че бях я оставил да ми я влачат за ремонт, но от няколко фирми отказали, щото не им се занимавало или нямали съответните части ...
Върнете се в началото
кк
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юли 11, 2005 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

nvidia написа:
благодаря за мненията ...

в софия съм и зная, че ремонтът може да излезе икономически нецелесъобразен, но ... нищо не ми пречи да пробвам

проблемът беше, че бях я оставил да ми я влачат за ремонт, но от няколко фирми отказали, щото не им се занимавало или нямали съответните части ...

Истината е че по сервизите почти винаги нямат необходимата квалификация за поставяне на диагнозата на компютърно оборудване ако няма документация за него и доста често нямат станции за ремонт на BGA платки. Затова не им се и занимава.
Провери дали всички памети греят еднакво след 5-10 минути в компютъра - ако не направо я хвърляй, ако пък да най-вероятно е заминал някой от транзисторите на DC-DC конвертора който захранва паметта - пукат при използване на калпаво захранване. Тогава продължи търсенето като не забравяш да предлагаш 50 лева ако ти я оправят, че за по малко едва ли някой ще се навие.
Върнете се в началото
nvidia
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юли 11, 2005 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

ами проблемът е, че явно нещо загрява веднага и сериозно, тъй като почти веднага (по-рано след време) почва да "маже" екрана ... т.е. предполагам, че има надежда Smile
Върнете се в началото
кк
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юли 11, 2005 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

nvidia написа:
ами проблемът е, че явно нещо загрява веднага и сериозно, тъй като почти веднага (по-рано след време) почва да "маже" екрана ... т.е. предполагам, че има надежда Smile
Ако веднага след пускане работи а известно време почва да маже проблемът може да се окаже просто калпави спойки. Има ли някакъв ефект ако при работеща платка леко се притисне GPUто или някоя от паметите? Наличието на горещи елементи се проверява лесно с пръст - с едната ръка се хващаш за корпуса а с другата пипаш чиповете като гледаш да докосваш само пластмасата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети