|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
! Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 15:35 Заглавие: |
|
|
edims го е обяснил добре. Модулацията е с 200хц, а носещата е 900/1800мхц. В някой нелинеен елемент на първото стъпало, напр. р-n преход, се извършва демодулация и се появява въпросната звукова честота. Затова от край време в грижливо разработените усилватели се слагат входни филтри за в.ч. смущения. Може, разбира се, и малки тороидчета, особено, ако е за своя душа.
Едно време, при липса на филтър, се чуваше местната средновълнова станция. Сега - нови времена - нови източници на смущения.
А режекцията - при филтър от първи ред спадът е -3дб за честота равна на 1/RC. Естествено при голям входен импеданс на у-ля и малък изходен - на източника. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
! Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
| Като се замислих... Кондензаторът трябва да е 100-200рф, а не някой и друг нф. Извинявам се за грешката. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 18:12 Заглавие: |
|
|
| ! написа: | | guitman написа: | | глупости! |
Браво, майна! С такива постинги скоро ще достигнеш ниво супер-ултра-хай-специалист, което напълно ще замести липсващите ти дипломи. |
удивителна - ! , не бъди краен и не говори за неща за които не знаеш нищо.
би ли ми обяснил какво точно ще филтрираш с този филтър? _________________ home studio |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 19:17 Заглавие: |
|
|
Тя високата честота кой знае от де ще допълзи, може да не влезе баш от там (а и не само), гадно нещо са това радиовълните не може да ги видиш къде ходят  |
|
|
 |
! Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 20:19 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | ! написа: | | guitman написа: | | глупости! |
Браво, майна! С такива постинги скоро ще достигнеш ниво супер-ултра-хай-специалист, което напълно ще замести липсващите ти дипломи. |
удивителна - ! , не бъди краен и не говори за неща за които не знаеш нищо.
би ли ми обяснил какво точно ще филтрираш с този филтър? |
Филтър за честоти над 100кхц, да речем. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 20:51 Заглавие: |
|
|
аз само искам без да ви спирам да си правите експерименти да спомена че с този филтър няма да се подтиснат смущенията тъй като пакетите са силни електромагнитни импулси с доста по ниска честота от 100kHz.
искам да добавя още че се е случвало предишния ми компютър да включи от включване на стария ми GSM.  _________________ home studio |
|
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 21:21 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | аз само искам без да ви спирам да си правите експерименти да спомена че с този филтър няма да се подтиснат смущенията тъй като пакетите са силни електромагнитни импулси с доста по ниска честота от 100kHz.
искам да добавя още че се е случвало предишния ми компютър да включи от включване на стария ми GSM.  |
Бивш "!" - току що се регистрирах.
Няма такива честоти в спектъра на GSM. Честотите са си 900/1800МХц.
По ниски няма. Да не говорим за по-ниски от 100кХц.
Едит// Да не хабим повече място
Следващият пост на guitman ме накара да онемея. И с говорителите, които възпроизвеждат 900мхц /или може би детектират в.ч./. И с повредения филтър на GSM-а. Мисля, че нещата се изясниха и спирам да пиша по темата.
Последната промяна е направена от dobrix на Пет Юли 15, 2005 22:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
dobrix, нека не спорим повече. GSM-ите не са радиостанции а цифрови тeлeфони. само като се сетиш за честотата на дискретизация която не съм сигурен но мисля че беше 8kHz, или честотата с която телефона се синхронизира с клетката, изчаквайки възможността за разговор по още 16 телефона свързани в този момент към тази клетка и още куп такива незнам от какъв характер. още повече че електроматните импулси които излъчва не се нуждаят от чувствителен усилвател с високоомен вход, което ще рече че филтъра трябва да се постави преди тонколоните ако можеше да се направи такъв филтър щеше някой вече да го е направил.
друг е въпроса че в телефоните след крайното стъпало има филтър който ако е прецакан, телефона смущава от певече от 4-5 метра.
edims, наистина ли звъненето на телефона няколко пъти на ден те дразни толкова. ако е така то най-добрите решения са най-смешните, а именно да сложиш уредбата в оловен кожух или да си изключиш телефона  _________________ home studio |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 13:09 Заглавие: |
|
|
Само аз да кажа още нещо
Имам един френд който пуска музиката в едно кароки на златните там усилвателя Phonic 2х1200 а колоните spl 121db купона е в разграра си опитваме се да си говорим нещо обаче музиката е мнооого силна и изведнъж гсм-а ми звъни малйй без малко да изгоня клиентите и беше усилено почти до половината ужас  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|