|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 18:22 Заглавие: |
|
|
ти още не си опитал моите съвети и се отказа. вземи сигнала от вибратора със симетричен кабел и преди да го включеш в радиото сложи трафа за който ти говорих. прикачил съм снимка. сигурен съм че ще има ефект. ако пък използваш антена за телевизор ефекта ще е най силен. аз ти препоръчвам логопериодична антена, тя е за коаксиален кабел и не е нужен преобразовател  _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 22:34 Заглавие: |
|
|
това не е феритен пръстен а трансформатор с феритен магнитипровод погледни по добре, те не се виждат на снимката но той има 2 малки "дупки"  _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 17:58 Заглавие: |
|
|
ако го монтираш до антената, все едно си направел U-коляно. монтирай го до тунера за да вкараш силен сигнал в стаята, понеже сигнала отдаван от симтрична антена към симетричен фидер е с два пъти по голяма амплетуда от същия отдаван към несиметричен с преобразувател.
погледни снимката!
от страната от която излизат окъсените жици (виждат се отгоре) се включва симетричният кабел. от другата страна са кръстосани 2х2 срещуположни. към тях се включва коаксиалният кабел. _________________ home studio |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 21:42 Заглавие: |
|
|
| Aко се използва симетричен кабел трафчето трябва а е до антената. Загубите при симетричния кабел са 2 пъти по-малко от при коаксиален но лентовия не трябва да е долепен до стената или до метални части защото така се влияе и може да стане по-зле от колкото със коаксиален който не е чувствителен. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 22:02 Заглавие: |
|
|
| Oпс обърках се - точно в твоя случай трябва да е при антената. А когато е симетричен кабела трябва да се сложи чак на входа на уредбата. А ако уредбата е със симетричен (не съм виждал такава) няма да ти трябва трафчето. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 22:41 Заглавие: |
|
|
| edims написа: | | а аз като съм със коаксиален кабел как да свържа трафчето |
ако си с коаксиален не ти трябва траф защото U-коляното върши съшата работа. идеята ми беше да направиш цялата хава със симетричен кабел _________________ home studio |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 23:24 Заглавие: |
|
|
виж сега, като питаш ще получиш най разнообразни и противоречиви отговори. по тази тема пишем вече 9 страници, не си опитал половината от съветите и продължаваш с въпросите. аз ти предлагам варианти за типа на антената и отвеждането на сигнала, които не си опитал още, а от личен опит смятам че с тях ще получиш по добри резултати. _________________ home studio |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
Да се изкажа и аз че много стана.
Дето си го захванал е почти безнадеждна работа. Доколкото разбрах искаш да слушаш софийските радиостанции през баира на 80 км. Може би ще пробият само тези, които са на Копитото. Ония в ниското едва ли.
За пробата: Продават антени за FM готови, 5 елемента. Бяха около 20 - 25 лв. не зная има ли ги още. Същите са за 5 TV канал. Мисля че на него са Шумен и Ябланица. Уредбата коаксиален или симетричен вход е? Ако можеш си намери си симетричен кабел. Ако е необходимо съгласуване, сложи балун трансформаторче. Вървят комплект с пръчкова стайна антена за телевизор. Не се занимавай с U коляно, защото във формулата му участва корен от епсилон, а едва ли го знаеш. Между коаксиалните кабели, продавани сега има големи боклуци, предимно турски. За проба сложи един вибратор , перпендикулярно на посоката. Ако не излезе моно, дори и с усилвател няма да имаш стерео.
Идея: Доста радиостанции ги има на сателит. Пробвай оттам. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2005 6:47 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Не мисля че тези километри са проблем защото имам приятели които хващат по 40 станции а и тунера ми е хубав |
Имаш 2 варианта-или твоите приятели са с по-хубави тунери ,или с по-хубави антени. Защо не провериш това и постъпи според обстоятелствата-ако тунерите им са по-добри си направи антенен усилвател /но не с BFR91-прекалено високочестотен е-5000МХц,ще се самовъзбуди/ Ако антените са им по-добри/може да си занесеш тунера да пробваш при тях/-тогава си вземи ,или направи същата антена. Третия вариант и най лош за теб е ако си в някаква радиосянка-тогава по-добре забрави или изнеси антената си на подходящо място с усилвател на нея ,ако кабела е над 50м. Мисля ,че с този пост изчерпвам темата ти! Успех! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2005 19:12 Заглавие: |
|
|
Не бъркай Канал1 като програма, която се предава на различни честоти (канали) 7 - Копитото; 9 Белоградчик; 11 вр. Ботев Тези пръчки около 40 см са за 11 канал (215MHz) а на теб ти трябва 5 канал (100MHz) и пръчките там са над метър и са от 15 - 18 мм диаметър. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|