| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 11:32 Заглавие: |
|
|
Ще трябва да черпиш "Бушеро дето е измислил звеното" ......
мисля че усилвателя ти е готов вече.Ама сложи екранировка , не знам как си правиш платките но аз оставям много площ за маса. Пък и по бързо се ецва платката и от долу пак слагам нещо за маса |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2005 18:16 Заглавие: |
|
|
showMANiak как го мериш постоянното напрежение когато има сигнал, ако е с цифров уред е съмнително, защото аз например ако меря постоянно 21 В на обхват за променливо в едната посока ми дава 0 В а в другата 40 В. Но ти все пак мериш постоянното за там не знам как е но може и там да не мери вярно уреда ако му подаваш променливо и така да го отчита като постоянно. Най-сигурно е със стрелкови уред.  |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 1:19 Заглавие: |
|
|
rusin щом казваш че е готов добре :)Макар че аз още смятам че са големи напреженията
Слав-да със цифров го меря _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
| A без R2 има ли постоянно на изхода ? |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 23:00 Заглавие: |
|
|
По въпроса за какво е С5- там кадето е свързан паралелно на R3 изпълнява ролята на емитерен резистор( свързва променливия сигнал към маса и в същото време представлява отрицателна обратна връзка ) а , другият С5 коъто е 10mF е филтриращ и трябва да има пренебрежимо малко съпротивление в сравнение с R5 за най ниските честоти на сигнала.
А за бръмченете пробвай да екранираш кабела на входа. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 20, 2005 7:06 Заглавие: |
|
|
| По твоята схема R2 е за ООВ по променлив ток а R9 по постоянен. Настройвай си напрежението в средата между двата крайни с R9 ,а R2 ако искаш да не ти изкарва постоянно на изхода го свържи през кондензатор -поне 100 микро на 50 волта с плюс към говорителя или неполярен по-добре. Ще ти се наложи тогава донастройка на постояннотоковия режим с R9! Всъщност напрежението върху изхода е напрежението в базата на първия транзистор и пада като туриш нискоомния говорител ,няма нищо опасно и така да си работи схемата,C6 в случая е разделителен за ООВ ,но регулирането на постоянното напрежение с R2 не е редно защото променяш и усилването на стъпалото-ползвай R9! Това за постоянното напрежение върху говорителите важи най вече за схеми със симетрично захранване и галванично свързване в изхода без кондензатор ,така че не е твоя случай. |
|
|
 |
PenZuha Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 21, 2005 22:40 Заглавие: |
|
|
Този C5, който е 2200uF според мен е нередовен. За тази част от схемата 2,2 uF са нормални, но 2200...  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 22, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
| Минаваш в другата крайност -220 микро е най добре! |
|