| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 28, 2004 11:10 Заглавие: |
|
|
Немога да повярвам че тук има толкова отзифчиви хора схема на телевизора имам добре , че я намерих иначе загивах май при мен проблема е доста голям сигурно ще ми трябва доста време да се преборя с всичко захранването не е като хората например на ИС tda4601 напреженията не са нормалникъдето трябва да имам 14,8В имам 8 всички напрежения са доста под тези цифри дето ги пише на схемата. първоначалният проблем беше в вертикалната развивка смених кондензатора който беше свършил покрай него реших да смена повечето електролитни защото телевизора е на повече от 10 години след като направих това доволен включих телевизора и лошо ТХО не се чуваше да работи и се почна беше изгорял един транзистор от генератора на BU508 един кондензатор вече и на лалето на ТХО-то няма никой на половината неща им няма захранването бая работа ми се отваря незнам дали е лош късмет това както и да е вече приключвам с писането , че май ще ми дадат награда от форума за най дълго писмо ВЛАГОДАРЕН СЪМ ЗА ВАШАТА ОТЗИВЧИВОСТ ЖЕЛАЯ ВИ ВСИЧКО НАЙ ДОБРО И УСПЕХ за сега въпроси нямам все още не съм погледнал всичко по телевизора но аз небързам (бърза работа срам за майстора )  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 28, 2004 20:11 Заглавие: |
|
|
| Мисля че многото работа си си я отворил ти самия. Прегледай добре там където си пипал и виж да не си окъсил пътечки с разлят тинол. Щом преди да си започнал да го "правиш" си е работил и е имал проблем само във вертикалната развивка, значи след твоята намеса е станало по-зле! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 11:56 Заглавие: |
|
|
И аз си помислих същото въпреки че след като сменям нещо преди да го включа внимателно преглеждам пистите за разлят тенол . Нямаше такова нещо след моята намеса от ново прегледах за същото нямаше.... след първоначалната моя намеса беше отишъл еднин транзистор и един кондензатор от 1mf беше станал на 0,4mf мисла да започна от самото начало на захранването и да вървя на татак да видиме къде какво става и какво не става изгорялият транзистор веше окъсил база- емитер базата е свързана с ИС TDA2579 не сам проверил дали не е отишла и тя емитера е на маса но за момента мога само да гадая най добре според мен ще е да започна от захранването . Е ще разбера какав е проблема няма на къде да ходи в този телевизор има още хляб  |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 18:25 Заглавие: |
|
|
Веско не прили4а на дядо, пък ако стане 6те му 4еститя.
По-скоро обръщението дядо или на малко име или на умалително ли4но име озна4ава приятелско настроение или най-малко доброжелателност. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 19:01 Заглавие: |
|
|
ами незнам никога не сам го виждал иначе жеста го схванах спокойно радвам че има добронамерени хора..... така и трябва! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 20:34 Заглавие: ТХО ВЪПРОС |
|
|
| Уважаеми колеги,наистина още не съм станал дядо,но някога някой ми лепна прозвището Дядо Веско старо куче,много учил ,много знае,знае и да лъже и от тогава ми остана прякора.Аз съм на 45г.и все още се чувствам млад.Имам син на 21. и нищо чудно прозвището да стане реалност.Не се сърдя на колеги и приятели заобръщението-дядо,защото съм свикнал.Пък и от позицията на годините и опита придобит успоредно с тях се гордея,че общувам с толкова различни хора от нашия бранш,били млади и неопитни или добри спецове.Важно е да се предават знания и умения на поколенията безрезервно ,за да има прогрес. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 15:04 Заглавие: |
|
|
Незнам за другите хора но аз сам на същото мнение както бе казано по горено както и да е някой може да кайе , че не гледам обективно ако нямате нищо против да се обращам към вас с малкото име Веско добре ако не пак доре да ти кажа направо ми се плаче транзистор Q401 беше окасил база и емитер от там ми е изгоряла TDA2579 тя пък е окъсила 11 и 9 (което е маса) краче от там прави едно хуууууууубаво късо по цялата верига .......................и в крайна сметка са ми отишли повечето ИС като TDA4555 ;tda3505 ; TDA4565 да не казвам до сега колко неща сам му подменил....... като влюча телевизора имам само един шум от колоните а каналите са настроени още от преди повредата мисла поне един звук да се чува то и него го няма незнам май целта няма да си оправдае средствата като взема предвид , че телевизора е на 12 години .........само гореизброените ИС са ми 35 лева до тука сам му вкарал едни 20 ........ май ще го пенсионирам.... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 15:38 Заглавие: |
|
|
| ka6pirovski написа: | на колектора имам 168 волта също толкова и на двете крачета на ТХО-то спрямо маса .  | Закъси краиния транзистор за хоризонтално отклонение(BU508) E-B или го извади,сложи една лампа около 60W на кондензатора 100микро на 160V и премери какво напрежение имаш на кондензатора.Мисля че трябваше да е 112В,ако е повече тръгни първо от захранването. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 15:42 Заглавие: |
|
|

Последната промяна е направена от ka6pirovski на Сря Юни 30, 2004 20:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 16:12 Заглавие: |
|
|
| ако някой се интересува повече по вапроса и иска да погледне точно за какво става вапрос може да истегли схемата на въпросният телевизор от тук http://ocec.data.bg/shemi/GOLDSTAR-PC12A/ |
|
|
 |
|