Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся съвет от каде да си купя свястни инструменти!!!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

MASTECH е е съвсем добър избор.Но моят съвет е-на първо време вземи нещо по-евтино,още повече ако ходиш по адреси.Аз работя с два такива години наред и нищо им няма.Колегите в завода си изпокъсаха нервите и потрошиха десетина от тях Rolling Eyes -въпрос на гледна точка.А за куфара според мен изчакай да се прояснят нещата.В тези куфари има 50% излишък-имам такъв куфар от преди 25 години,марков и сега общо-взето се вижда кое е вършило работа-това,което съм загубил.Нещата,които не съм ползвал са си в него.Един съвет от мен-преди да купиш неща,които могат да почакат,си вземи ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ОТВЕРТКИ-една от по-малките и една от комбинираните-дрелка-отвертка.Иначе като станеш на 50-52 години Laughing Laughing Laughing като мен,ще ти се иска понякога да си отрежеш ръцете Crying or Very sad -болят страшно китки,лакти и всякакви налични стави Exclamation Купи си свестен поялник-не за 2-3 лева,има SALOMON,WELEMAN на сносни цени.Като видиш какво точно ще ти трябва-вземаш го и толкова.Цял живот ще откриваш,че все нещо ти липсва.Хубавото е ,че сега има какво да си вземеш,а аз като почвах нямаше и отвертки по магазините Embarassed УСПЕХ Exclamation Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 19:54    Заглавие: всичко за сервиза Отговорете с цитат

Черковна 59 нн електроник можеш и там да минеш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-добрия инстумент е този с който си свикнал!
Върнете се в началото
typ4o
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 20:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз ще проверя какво производство са тия куфари. То преполагам, че на кутията пише, защото не вярвам че Конрад си събират тук. Предполагам, че ги внасят готови. А иначе пред жид факта че в офиса няма една отверка като хората и всички 4акта на мен да си купя някакви инструменти, предполагам че няма много да са излишни. Very Happy

А сега малко извън темата:)
Като се регистрирах тук бях малко скиптично настроен, че някой ще ми помогне, защото повечето хора в България не искат да помагат, особено пък на непознати, без да имат някаква пряка полза от това. Изключително приятно съм изненадан от огромното количество отговри, които получих. Те наистина ми помагат много в иначе трудния ми избор.Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iavor4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 8:16    Заглавие: Отговорете с цитат

typ4o написа:
Като се регистрирах тук бях малко скиптично настроен, че някой ще ми помогне, защото повечето хора в България не искат да помагат, особено пък на непознати, без да имат някаква пряка полза от това. Изключително приятно съм изненадан от огромното количество отговри, които получих. Те наистина ми помагат много в иначе трудния ми избор.Smile

аааа, ама чакай сега - ти не си искал помощ да носиш камъни Very Happy
ний българите в даването на акъли сме олимпийски шампиони Smile
Върнете се в началото
typ4o
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 10:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе какво да ти кажа! Нямам много богат опит, но кадето съм работил в България, много от хората ги е страх, едвали не, че ще им откраднеш занаята. И по акълите не са много много Very Happy
Но започвам да си мисля че този форум е нещо, което може да ми помага в професионалното ми развитие. И разбира се, когато дойде време, и аз да започна да помагам на такива неориентирани в професията младежи като мен:)
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 10:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ти не каза,колко е богата фирмата ти Laughing Laughing Лично аз съм си събирал куфара сам.Куфара е български пластмасов с алуминиеви кантове,вече май не се произвеждат.Отвертките са ми "RUBICON" не са супер но държат на по нежни ремонти.Имам една дълга 45 сантиметра звезда,която е най полезното нещо.Имам и една 3 см,комплект плоски и една пръчка "FACOM" с два размера еврейска звезда,струваше 40 лева,а дръжката 50-дръжката не се закупи Laughing .Имам медицински кохер,здрава пинцета и фина пинцета.Макетно ножче,и малко фенерче с хубава халогенна "PHILIPS" лампичка,също много полезно.Тинола съм го навил в кутиика от фотофилм,откъдето се изтегля лесно и може да стои в различни посоки,когато ръцете не достигат.Колофона е в метална кутиика с капаче.Поялника ми е индукционен чешки 100 вата,влюбен съм в него-много верен инструмент леко съм му преработил копчето в сензорен вид,за съжаление вече не се произвежда :cry:Имам кутиика с електролитни кондензатори основните номинали,кутиика с транзистори с разни проводимости и мощности,кутиика с резистори в която никога няма нужния,макаричка със съпротивителен проводник.Малки плоски клещи и клещи резачки.Мултицета ми е "MASTECH 1000" 4 1/2 разряда-много бойна машина отвсякъде е подправен с технически конец-тел,мерил е и 10киловолта и 30 ампера.Имам флаконче контакт-шпрей "PRF" и малки тубички ацетон и спирт от флакончета за течност за контактни лещи.Имам 15 см хубава оплетка-много важно нещо и сноп разнородни проводници топче памук и свитък тоалетна хартия.В отделението на капака има схеми на основните импулсни захранвания по ТВ-тата,пликче мокри салфетки и един презерватив.Та това е общо взето,а има и една кутиика временен склад за всичко,в нея има болтчета бурмички и какво ли не.Разбира се когато се излиза за нещо известно се добавят още неща.Та това се е образувало от 15 години сервизна дейност.Пожелавам ти успех!А... и задължително тубичка моментно лепило "Каноконлит",но от качествени марки "Бизон" или "Хенкел"...
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 18:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoj4o,откога ХЕНКЕЛ и БИЗОН произвеждат КАНОКОНЛИТ?Аз на ХЕНКЕЛ ползвам МОМЕНТ-а и съм много доволен.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
iavor4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 18:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Stoj4o,откога ХЕНКЕЛ и БИЗОН произвеждат КАНОКОНЛИТ?Аз на ХЕНКЕЛ ползвам МОМЕНТ-а и съм много доволен.

Smile))
И двете фирми предлагат цианакрилни лепила, просто каноконлит е станало нарицателно... както ксерокс или хилти Smile
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Не се заяждай де знаеш че ние българите на копирната машина казваме ксерокс на калкулатора елка и тн Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети