| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 19:17 Заглавие: |
|
|
Колеги явно че момчето мери 180в които са за видеоусилвателите.
Той написа Голдстар модел СКТ 2570 шаси РС-12А.На това шаси на схемата която имам ясно пише В+ e 118в.Пък и аз досега не съм правил телевизор с захранване повече от 155в. независимо че екрана много по голям от 60см. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 9:11 Заглавие: |
|
|
| Точно на въпросното В+ са ми тия 170В !!!!!!!! а на схемата която имам не пише колко волта трябва да са там ако искате погледнете схемата от която аз гледах единствената разлика която беше между това на схемата и телевизора са само напреженията по ИС но не всички но за да работи добре без да искривява картината 176В са му добре под ТХО-то на платката пише на две крачета 180В като гледам как не ми вярвате ще взема да си помисла че е уникат . Когато го купувахме 1992г. бяхме обиколили цяла софия да търсиме голям телевизор само на едно място го имаше нашия и само една бройка дали беше последния незнам........ погледнете схемата и го вижте това В+ схемата я има тук http://ocec.data.bg/shemi/GOLDSTAR-PC12A/CKT-2871.pdf само трябва да имате акробат за да отворите...... една подробност телевизора е CKT2570 - MODEL а не е 2871 такава схема намерих и разликите се отнасят за нея...... |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 20:36 Заглавие: |
|
|
| Аз предлагам да спрем явно говорим на различни езици ние старите кучета които можем и правим телевизори кога със схема, кога без нея като разчитаме не интуиция и простите закони на техниката и от другата страна са всезнаиковците които си мислят че могат и разбират от всичко .Нека младежа си мисли че има уникален ,единствен телевизор може би и ръчна изработка нещо от типа на В&О само ,че кореиски вариант .Предлагам да поограничим инфото за хора които си мислят, че като имат поялник и мултицет у дома са техници ,Нека си помагаме ние които със ремонти си вадим хляба за нас и семеиствата ни . |
|
|
 |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 22:39 Заглавие: |
|
|
| Тук долавям предрасъдък........ нямам намерение да се заяждам да се права на всезнайко и така на татък ще кажа само едно: опит се трупа , няма човек който се е родил научен...... нима вие в началото не сте били само с поялник и мултицепт в къщи? Добре е когато един човек който е направил разни постижения в своя живот да помни от каде е тръгнал..... през какво е минал и къде се намира ! това разделение което правите мисля , че не е състоятелно! А именно искарващи хляба си и тепърва навлизащи. То е ясно , че от край време нехраните семейството си с това занимание , явно забравяте , че сте бил като мене? И чуда се дали не се страхувате от тези като мен ? Данеби да ви изядем хляба? И НЕДЕЙТЕ ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА НАСТРОЙВАТЕ ХОРАТА ВЪВ ФОРУМА СРЕЩУ МЕН!!!!!!!! Това е доста подло!!!!!!!! Аз съм благодарен за съветите и исках да отвърна със същото пък вие като неразбирате от благодарност това си е ваш проблем!!!!!!!!! Говори ми достатъчно за вас........ |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 0:24 Заглавие: PC12A |
|
|
| Хей Кашпировски,ти май не разбираш от приятелски и колегиални съвети и наистина ти трябва по-твърд тон.Стига най-после с този прословут Голдстар,защото вече става банално.Прочети по-внимателно какво ти писах в предишните дискусий,повярвай на хората,които ти обърнаха внимание-те са добри специалисти и не спори от позицията на новобранец с майсторите-още си твърде млад,а и граматикота и правописа ти са на същото ниво както и майсторлъка ти.Отдай се на Бог,както си започнал и остави форума на верните на техниката поклонници всепак има по-важни неща за дискусий от един стар,па макар и гол......д телевизор. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 11:42 Заглавие: |
|
|
Мислех да не отговарям на това заяждане но здраво се вбесих.
Къхм участниците от нбс форума - недейте да давате съвет за рестрикции на информация на този форум. На вашия си правете каквото искате - достатъчно сте си го развалили, неразваляйте и този.
На този форум съм от самото начало и явно има защо.  |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 12:43 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш нещо против НБС това си е твой проблем .НБС работи и се върши работа .А на мен ми писна от самозвани маистори и постоянно да работим след тях.Една от идеите на браншовия съюз е точно да се махне сивата конкуренция или хората които обикалят и каквото могат оправят което немогат пратят към нас и ние си бием главите после.А тези които познавам във НБС форума и в този форум са все пак хора които си плащат патенти, осигуровки и тн.Можеш да споделиш какви са ти разходите за деиноста, аз мойте не ги крия а за съжаление са големи. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 13:24 Заглавие: |
|
|
Не исках дасе намесвам и без това темата е достатъчно разводнена.Мисля че не се дооценяват няколко неща,първо човека си прави собствения телевизор/не може да има забрана сам да си слагаш тапетите, или да си печеш хляб/Просто за това той сам си носи отговорност,сам си плаща изгорените части.
.За сивата икономика,да има я и мисля че ще продължава да я има не само в този сектор/а нека не забравяме по старите майстори си спомнят как се правеха телевизори едно време на частно,след работа в Битова техника/,много трудно в интернет ще познаеш дали колегата отсреща си плаща данъците,за колегите членове на НБС това че е регистриран човек не е гаранция че всичко е наред и обратното.
А информация аз лично ще давамна всеки,както и съм получавал от години без никой да ме е питал член ли съм на някой синдикат или нещо подобно.Просто вижте,руските форуми или немските,вижте фолообменниците в Интернет,разбира се всеки има право на лично мнение. _________________ Димитър |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 18:02 Заглавие: |
|
|
dima, напълно съм съгласен с теб - нямам нищо против нбс но номерата си ги запазете за вашия форум. Преди време аз се отписах от там защото видях колко лоша е процедурата с новите участници и как се крие информация от участници сякаш само вие я имате - нещо напълно налудничево. Та както обичте да казвате като не ви изнася "отпишете се" никой не ви е карал насила да се записвате и разводнявате нашия форум ако това ви е била целта.
Разполагам с 2 страници в интернет с по 10BG място и винаги бих качил на тях това от което има нужда някой без значение колко е ценно. Това е работа с колектив и стремеж за полезност, нещо от което май сте лишени. |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2004 19:28 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги, мисля че е излишно да се караме помежду си, всеки има правото на собствено мнение , но мисля че този форум е да си съдействаме кой с каквото може, та дори и на хора които не са членове на съюзи. Всички знаем какви са разходите по сервизната дейност - никак не малки, но няма лошо и да помагаме на младите хора които сега "прохождат" в този занаят - нека се научат, и ние сме били на тяхно място. Колкото до сивия сектор, мисля че не колегите са виновни за него, а сбърканата държавна политика спрямо всички които са се захванали да работят изобщо. Аз лично помагам на всеки колега с каквото мога и се радвам когато потрябва и на мен да помогнат, нали затова сме колеги. А работа и хляб има за всички все пак, няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
|