|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петър П. Гост
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Koko76 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 8:44 Заглавие: |
|
|
| PANASONIC SC-HT535 DIVX това е добро не никога не можеш да си сигурен дали няакой филм на DIVX няма да ти направи номер и да не иска да трагва.Няма стандарт в начина на компресия на филми и всеки си компресира както иска и постояно се прилагат нови кодеци.Един мой познат си взе ELITE и за сега няма проблеми но пак казвам нищо не се знае.По мои наблудения кучите марки да ги наречем отварят доста повече формати.Това е моето мнение от тук нататак ти решаваш. |
|
|
 |
Петър П. Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 10:20 Заглавие: |
|
|
С това че няма да тръгнат всички филми съм се примирил, но поне да нямам проблеми с тези, които тръгнат, с DVD-ата, звука, въобще със системата като цяло.
За момента съм се насочил към PANASONIC SC-HT535 DIVX, но ме притеснява фактът, че никой никъде не е казал и думичка за DivX-a на Панасоника. Пълна мъгла... Предполагам, че и качеството на звука и видеото при него ще е най-добро.
По-специално ме интересува Панасоникът с какъв чип е, евентуално и Филипса.  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2005 18:33 Заглавие: |
|
|
| Петър П. написа: | С това че няма да тръгнат всички филми съм се примирил, но поне да нямам проблеми с тези, които тръгнат, с DVD-ата, звука, въобще със системата като цяло.
За момента съм се насочил към PANASONIC SC-HT535 DIVX, но ме притеснява фактът, че никой никъде не е казал и думичка за DivX-a на Панасоника. Пълна мъгла... Предполагам, че и качеството на звука и видеото при него ще е най-добро.
По-специално ме интересува Панасоникът с какъв чип е, евентуално и Филипса.  |
Аз също бих те посъветвал да си вземеш по-непрециозно DVD, не само защото четат всичко (включително и DVD дискове от други региони), но и защото използват същите чипове в декодера, като марковите. Цената няма да я коментирам, тя е само допълнително предимство. В Техномаркет продават NEO, бих ти препоръча новия модел на PDX-77 Е-2, който има български субтитри на DIVX. Този модел не дава повече дефекти от останалите, всичко е въпрос на късмет.
Погрешно е да мислиш, че марковите устройства не дефектират.  |
|
|
 |
pexli Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 19:42 Заглавие: |
|
|
| Мда мога да се съглася с горното мнение за марковите и не марковите техники.Пример купих си последен модел по каталозите на Сони видео.Ми мога да ви кажа че съм отчаян.Всички филми които имам в къщи не вървят.Просто по лентата ако има и най-малката кривина и веднага картината започва да подскача.Сложил съм допълнително още едно видео за подобни случаи.Куче марка AIWA на 100 години.Мога да кача че си бачка перфектно е няма стерео но това е друг въпрос.Та съвета ми е не се хвърляй на разни панасоници и незнам си какви там други марки.Вземи си едно Нео или Елит да ти е мир на главата.За звука който ще чуваш има голямо значение кой е правил двд-то и как го е правил.Имам и фалшиви двд-та които са с 5.1 канален звук та дори 6.1 канален звук,а имам и оригинални които са с 2 канален звук. |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 02, 2005 12:19 Заглавие: |
|
|
Li4no az si kupih Samsunga su6tia model i raboti perfekno. ne sam imal problemi do sega s nego i 4ete po4ti wsi4ko. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 18:13 Заглавие: |
|
|
Амиииии, взех си вчера PANASONIC SC-HT535 и още не мога да и се нарадвам!!!
На пръв поглед - перфектна картина, смазващ звук, проблемчета със субтитрите (някой не излизат, а тези, които излизат са малко дребни, но за момента гледам на 21" телевизор, при 29" са добре) и някои филми (влачат и секат, пример - Collateral Damage и още един), чете си XviD, много качествена изработка. За субтитрите малко ме мързи сега да проверявам, с какво разширение не чете и дали са или не са с едно и също име като филма и от там да идва проблема. Някой от тях излизат с черна полупрозрачна лента около тях, други не, незнам на какво се дължи това, но като се изключи факта, че са малко дребни, никакви проблеми с разчитането им. Пуснах Alien 4, Шрек 2 и още няколко, бацат си перфектно! Картина, звук, субтитри... Но, ще проуча, къде е проблема със субтитрите на някои филми и защо не тръгват.
Всяка част на системата е правена на различно място - дистанционното в Малайзия, колоните в Индонезия, DVD-то е в Сингапур.
За DVD - страхотна система! За DivX малко под въпрос, но аз търсех качество на картина и звук, за това взех и марково домашно кино и още в началото се примирих за евентуални проблеми. Казано по-просто сметка, от 10 филма, тръгват ~9, ~5-6 имат субтитри, като пак трябва да погледна, защо не тръгват субтитрите на останалите. Предполагам лесно може да се коригира.
Пуснаха ми и Самсунга да го чуя, както и един Филипс - PHILIPS LX-8300SA, като звук, няма въобще база за сравнение, Панасоника ги мачка от всякъде!!! Консултантите в Техномаркет даже ми пуснаха на Панасоника едно DVD на Матрицата, което беше ужасно изподрано, както се убедих и аз като го видях, казаха ми че само той и още няколко плейъра успяват да го прочетат от целия каталог на Техномаркет.
Това е!  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 18:29 Заглавие: |
|
|
Бих заложил наа филипса,но гледам късно е....Техния сайт с тпдейтите на софтуера е най точен,като лазерни CD устройства те са бащите и майките им...имам плейър 83 година,който не отказва диск а главата му не е сменяна...Както и да е,първото DVD което ми дойде за ремонт беше "Panasonic".Но продавачите са печени продават това,което решат  |
|
|
 |
Петър П. Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:18 Заглавие: |
|
|
Дано си работи както трябва... Но Панасоникът най ми легна по душа и като не чух нищо негативно за него го взех...
Филипсът изобщо не ми хареса как звучеше... Дори Самсунг беше по-добре от него. Преди час пуснах малко от Матрицата на сестра ми да я чуе, и още са ми заглъхнали ушите...
Относно субтитрите, оказа се че не тръгват тези, които са с различно име от филма и сега ще ми се наложи да презапиша по-готините дискове пак, за да мога да ги гледам със субтитрите... Е, зян, няма да отидат, гаджето няма да ги откаже.
За сега впечатленията ми са отлични. Мисля, че и на съседите. Ако не гледат с мен, то поне слушат!  |
|
|
 |
ззз Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 07, 2005 0:49 Заглавие: з |
|
|
за съседите !!! ми дано да си в къща , защото когато мои комшии решат да слушат заедно с мен , обикновенно правят синхронно катерене на стълби до таблото и обратно със бушон в ръка.
Панасоника е хубав здрав плеър |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|