| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:02 Заглавие: TV SHIVAKI PC91A без антена затъмнява картината (има говор) |
|
|
| Колеги този телевизор имаше проблем в захранването изсъхнали електролити и в кадровата развивка също.Кинескопа зеленееше нарушен баланс но успях да го наглася.То е ясно че кинескопа не е много добре но все пак това губене на картината мисля не е от него.При пускане телевизора тръгва нормално понякога а друг път тъмен екран с говор и идва картина след време.Препрограмирах паметта да не би да е от нея но не се получи.Направи ми впечатление че такова шаси ползват и GOLDSTAR имах същия проблем там и след препрограмиране на паметта се оправи но бях сменил и някой кондензатори в захранването та не разбрах точно от какво се оправи де:-) Някой може ли да помогне.Иначе RGB е на TDA3561A а процесора е на SAA1293A . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:05 Заглавие: Re: TV SHIVAKI PC91A без антена затъмнява картината (има го |
|
|
| plam65 написа: | | Колеги този телевизор имаше проблем в захранването изсъхнали електролити и в кадровата развивка също.Кинескопа зеленееше нарушен баланс но успях да го наглася.То е ясно че кинескопа не е много добре но все пак това губене на картината мисля не е от него.При пускане телевизора тръгва нормално понякога а друг път тъмен екран с говор и идва картина след време.Препрограмирах паметта да не би да е от нея но не се получи.Направи ми впечатление че такова шаси ползват и GOLDSTAR имах същия проблем там и след препрограмиране на паметта се оправи но бях сменил и някой кондензатори в захранването та не разбрах точно от какво се оправи де:-) Някой може ли да помогне.Иначе RGB е на TDA3561A а процесора е на SAA1293A . |
TDA3561 има автоматичен баланс на бялото и няма да пусне картината, ако не може да си направи баланса. Съветвам те само за проба да увеличиш краткотрайно отоплението на кинескопа и така ще разбереш дали е от него. |
|
|
 |
tocho Опитен потребител

Регистриран на: 11 Юли 2005 Мнения: 328 Местожителство: Varna 0888 950800
|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:13 Заглавие: |
|
|
Смени електролита преди 7812, ако не се лъжа беше 330мф  _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:26 Заглавие: |
|
|
| tocho написа: | Смени електролита преди 7812, ако не се лъжа беше 330мф  |
Значи малко не намирам логика като има сигнал да има картина и като няма т.е снеговалеж да затъмнява.Като че ли това не е от баланса на кинескопа автоматичното следене на бялото.Ще пробвам с кондензатора на 12 волтовия стабилизатор може и да се получи . |
|
|
 |
tocho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:32 Заглавие: |
|
|
На мен ми костваше 2 дена този конденз.  _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:40 Заглавие: |
|
|
| tocho написа: | На мен ми костваше 2 дена този конденз.  |
Колега ,ако си прав ще трябва да почерпя:-)ако си наблизо до Ямбол ще ти дамкоординати,на някоя хубава Ямболска кръчма:-)))
А и друго като загуби картината след като извадя антената което става плавно после като сложа отново антената не идва картина а само говор ,тогава картината идва само когато изключа и включа от мрежовия ключ. |
|
|
 |
tocho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 21:02 Заглавие: |
|
|
Сменяй смело.  _________________ Баш-Майстора умря, но шапката остана.
Стойко Димитров |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2005 23:07 Заглавие: TV SHIVAKI PC91A без антена затъмнява картината |
|
|
Хайде пиши като го оправиш,че и при мене има същия проблем.Със сигурност мога да ти кажа,че не от паметта. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
panasoanik Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 7:45 Заглавие: |
|
|
| 7-ми крак С-то 33микро, compositivevideo на 3-ти крак С 10нано и електролита в захранването на чипа....За елетролита на 12-те волта колегите имат право,успех |
|
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 8:13 Заглавие: |
|
|
това е стандартен дефект за това шаси,но за всеки случаи освен конд. за 12в смени и конд. преди него.100% си готов с тв _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
|
 |
|