Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV SHIVAKI PC91A без антена затъмнява картината (има говор)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:02    Заглавие: TV SHIVAKI PC91A без антена затъмнява картината (има говор) Отговорете с цитат

Колеги този телевизор имаше проблем в захранването изсъхнали електролити и в кадровата развивка също.Кинескопа зеленееше нарушен баланс но успях да го наглася.То е ясно че кинескопа не е много добре но все пак това губене на картината мисля не е от него.При пускане телевизора тръгва нормално понякога а друг път тъмен екран с говор и идва картина след време.Препрограмирах паметта да не би да е от нея но не се получи.Направи ми впечатление че такова шаси ползват и GOLDSTAR имах същия проблем там и след препрограмиране на паметта се оправи но бях сменил и някой кондензатори в захранването та не разбрах точно от какво се оправи де:-) Някой може ли да помогне.Иначе RGB е на TDA3561A а процесора е на SAA1293A .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:05    Заглавие: Re: TV SHIVAKI PC91A без антена затъмнява картината (има го Отговорете с цитат

plam65 написа:
Колеги този телевизор имаше проблем в захранването изсъхнали електролити и в кадровата развивка също.Кинескопа зеленееше нарушен баланс но успях да го наглася.То е ясно че кинескопа не е много добре но все пак това губене на картината мисля не е от него.При пускане телевизора тръгва нормално понякога а друг път тъмен екран с говор и идва картина след време.Препрограмирах паметта да не би да е от нея но не се получи.Направи ми впечатление че такова шаси ползват и GOLDSTAR имах същия проблем там и след препрограмиране на паметта се оправи но бях сменил и някой кондензатори в захранването та не разбрах точно от какво се оправи де:-) Някой може ли да помогне.Иначе RGB е на TDA3561A а процесора е на SAA1293A .

TDA3561 има автоматичен баланс на бялото и няма да пусне картината, ако не може да си направи баланса. Съветвам те само за проба да увеличиш краткотрайно отоплението на кинескопа и така ще разбереш дали е от него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tocho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna 0888 950800

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени електролита преди 7812, ако не се лъжа беше 330мф Idea Razz
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

tocho написа:
Смени електролита преди 7812, ако не се лъжа беше 330мф Idea Razz

Значи малко не намирам логика като има сигнал да има картина и като няма т.е снеговалеж да затъмнява.Като че ли това не е от баланса на кинескопа автоматичното следене на бялото.Ще пробвам с кондензатора на 12 волтовия стабилизатор може и да се получи .
Върнете се в началото
tocho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен ми костваше 2 дена този конденз. Evil or Very Mad
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

tocho написа:
На мен ми костваше 2 дена този конденз. Evil or Very Mad

Колега ,ако си прав ще трябва да почерпя:-)ако си наблизо до Ямбол ще ти дамкоординати,на някоя хубава Ямболска кръчма:-)))
А и друго като загуби картината след като извадя антената което става плавно после като сложа отново антената не идва картина а само говор ,тогава картината идва само когато изключа и включа от мрежовия ключ.
Върнете се в началото
tocho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Сменяй смело. Idea
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Пон Окт 03, 2005 23:07    Заглавие: TV SHIVAKI PC91A без антена затъмнява картината Отговорете с цитат

Хайде пиши като го оправиш,че и при мене има същия проблем.Със сигурност мога да ти кажа,че не от паметта.
panasoanik
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 7:45    Заглавие: Отговорете с цитат

7-ми крак С-то 33микро, compositivevideo на 3-ти крак С 10нано и електролита в захранването на чипа....За елетролита на 12-те волта колегите имат право,успех
Върнете се в началото
real
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ямбол

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

това е стандартен дефект за това шаси,но за всеки случаи освен конд. за 12в смени и конд. преди него.100% си готов с тв
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети