| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sandre Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 11:11 Заглавие: Вероятно ТХО- SHIVAKI STV-210 M4 |
|
|
| Здравейте. От известно време имам проблем с ТV .След включване всичко е нормално, но след известно време започва да избледнява картината. Все едно някой е дал до край яркостта.Интересното е , че не задържа така, а започва ту да избледнява, ту да потъмнява. Смених някои високоволтови кондензатори около ТХО, но подобрението е почти нулево. Та си мисля че може да е от самото ТХО. Дайте съвет дали е възможно да е от него. TV-то е SHIVAKI STV-210 M4. Ако мислите че проблема е в ТХО, с какво подобно бих могъл да го сменя. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 11:58 Заглавие: |
|
|
колега даите малко повече информация за ТВ-то,шаси процесори и т.н.
какви напрежения имате на ускоряващото,на видеоусилвателите
преди и след като се появи дефекта |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 13:40 Заглавие: |
|
|
G2 плува ли?
Случвало ми се е от масата на керамичния делител-лоша спойка вътре.
Ремонтира се(ако е от това)  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 22:32 Заглавие: |
|
|
| най вероятно прекъсва масата на тример ускоряващо или самия той. |
|
|
 |
sandre Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 14:23 Заглавие: |
|
|
| Не съм много вещ по TV. На самото ТХО има два тримера ( единия за фина а др. за груба настройка на яркостта). При леко докосване(без да го върта в някоя посока) на този за грубо(долния) и веднага се отразява на яркостта. Извинявам се че ви губя времето но отдавна имам желание да се уча в тази област. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 14:33 Заглавие: |
|
|
Тук вече не си на права линия.Няма груба няма финна настройка.Единия е за фокус другия за ускорително напрежение.При тази ситуация със тримерите най добре е ново ТХО защото другите варианти няма да са ти по силите.Малко прочети има много инфо в нета.Що е то сплит трансформатор (ТХО) и как работи той ??? Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 15:20 Заглавие: |
|
|
| Наистина имам нужда да почета. Радвам се че все пак че се насочих към ТХО и съм Ви много благодарен за помощта, която ми оказвате. Надявам се ма помощ и за напред. Между другото на братовчед ми TV е същото(купувани са по едно и също време) и при него положението е още по лошо.След като поработи картината направо избледнява и остава в такова положение. Явно и при него трябва да се смени ТХО-то. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 21, 2005 15:34 Заглавие: |
|
|
| Обикновено горния тример е за FOCUS а долния за SCREEN.Ако си проверил,че масата на двойката тримери е добре запоена(намира се около изводите на ТХО-то откъм страна "спойки") и ефекта при докосване само, на тримера се е запазил,можеш да отчупиш внимателно капачката на тримера и да видиш дали е възможно да се възстанови.Ако е спукана например керамичната основа а заедно с това и съпр. слой -не става.В този случай може да се замени с външни тримери от някой друг телевизор.Напр. някой ЕЛ-ОН. |
|
|
 |
|