| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rusev Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2003 Мнения: 107 Местожителство: София област
|
Пуснато на: Нед Окт 23, 2005 12:00 Заглавие: DVD DAYTEK 707 |
|
|
Малко помощ относно захранванщият блок модел AM453B . Може да се каже че нормално грее BUZ90A в стенбай , а в режим на работа най много до 3-4 филма и гори. С този дефект дойде от чужбина новичко.Съмненията са в им.траф AM528B-T1 но него откривам в магазинната мрежа .
Моля помогнете.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 23, 2005 16:46 Заглавие: Re: DVD DAYTEK 707 |
|
|
| Rusev написа: | Малко помощ относно захранванщият блок модел AM453B . Може да се каже че нормално грее BUZ90A в стенбай , а в режим на работа най много до 3-4 филма и гори. С този дефект дойде от чужбина новичко.Съмненията са в им.траф AM528B-T1 но него откривам в магазинната мрежа .
Моля помогнете.
Благодаря предварително. |
Няма и да го намериш този траф, още повече, че ДВД-то идва от чужбина. В режим на работа грее ли много транзистора? пробвай да му сложиш някой по-як, щото ако си попаднал на ментета, ще има да сменяш докато ти писне. Японските полеваци греят много по-малко от BUZ..., аз слагам 2SK1118 или 2SK2545 |
|
|
 |
Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 23, 2005 17:13 Заглавие: |
|
|
| Значи като дойде при мен с оригиналните части, от греене беше се стопило изолационното пръстенче на корпуса възтанових всичко както трябва но забелязах че на стендбай грее малко по вече а като работи да не говорим.За мое успокоение увеличих малко радиаторната площ е .....изкара една седмица и изгоря оригиналният тразистор.Тогава го замених с BUZ90A но се повториха нещата.Затова се съмнявам в трафа . Tokio ще опитам и стези полеваци но се съмнявам че има нещо фабрично което нее на ред и все пак благодаря. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 23, 2005 17:27 Заглавие: |
|
|
Съмнява ме да е виновен имп. траф (вероятността да създаде такъв проблем е малка според мен).
-След като грее и в режим на Stby, то може да провериш каква е консумацията в първичната и вторичната страна на захранването, за да се ориентираш все пак къде е проблема.
-Самия траф също може да го провериш като го извадиш и го разклатиш с някоя "външна" схемичка.
-Пишеш, че грее транзистора, а самия траф?
-Осцилоскопа също би помогнал, ако видиш какво става около клатещия транзистор. |
|
|
 |
Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 23, 2005 17:34 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Съмнява ме да е виновен имп. траф (вероятността да създаде такъв проблем е малка според мен).
-След като грее и в режим на Stby, то може да провериш каква е консумацията в първичната и вторичната страна на захранването, за да се ориентираш все пак къде е проблема.
-Самия траф също може да го провериш като го извадиш и го разклатиш с някоя "външна" схемичка.
-Пишеш, че грее транзистора, а самия траф?
-Осцилоскопа също би помогнал, ако видиш какво става около клатещия транзистор. |
Още утре ще се постарая да смъкна всички данни за да стане по ясна картинката. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 23, 2005 18:46 Заглавие: |
|
|
Според мен ти е изсъхнал кондензатора на 320в,и влизат 50херца в импулсото.  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|