Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Аудиосистема SONY FH-G80 забравя настройките

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Asenovgrad

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 8:50    Заглавие: Аудиосистема SONY FH-G80 забравя настройките Отговорете с цитат

Това е личната ми система, удари я гръм.Беше дефектирал ТС9210 електр. контрол на усилването едвам го намерих.Обаче се оказа че има и друг дефект който не го бях забелязал.След запомняне на настройките и изклячване от контакта ги забравя и не свети стерео индикатора на тунера, иначе звука си е стерео.Няма външна памет сигурно е вътре в проц-ра който е ТМP87CP64F. Sad Моля помогнете!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vesoel
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 10:12    Заглавие: Отговорете с цитат

1.първото което ми идва на ум е че имаш още някакво не възтановено захранване покрай тунера,възможно е и самия той да е дефектирал частично ,да е забил захранването до някаква степен. Sad
2.мисля че памета е в тунера,огледай го.

пиши ми още нещо по подробно след като я разгледаш пак.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 10:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Системата като цяло си работи:ТУнера работи и стерео и моно, но не излиза индикацията за стерео на дисплея.След гърма не работеше D/A converter на CD плеъра,електронния волум контрол, и него с 300зора го намерих.След като вчера я пуснах си работи перфектно но не помни настройките след изключване от контакта Sad .Кой знае какво още ще излезе Mad Дано да си прав и да има памет в тунера, но се съмнявам!На мен ми мирише на процесор(100лева-мъка)!!!
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2005 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам точно за тази,но обикновено имат голям кондензатор (голден кап) 0.47 или 1 фарада,може веригата,която го зарежда да не е захранена.....
Върнете се в началото
vesoel
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2005 14:25    Заглавие: Отговорете с цитат

аз мисля че няма да е проца.

разгледай пак на ново ще се оправиш,ако не ще помагаме с квото можем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2005 16:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурен ли си че трябва да помни настройките след изключване от контакта. Повечето системи които са ми идвали за ремонт не помнят след изключване. Като идея можеш да си сложиш батерия 3 волта на 5 те волта на проца през диод.
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2005 8:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказаха се още проблеми освен помненето.Системата има вход за микрофон и той не работи.До чипа за регулиране на усилването има един друг който е M62423FP 42pin SMD и е цифров контрол на звука.Всичките звукови сигнали минават през него.Не мога да намеря точно описание на чипа или на уредбата.Свалих 20-30 схеми но никъде го няма този чип.Шасито е HCD-H801.Ако някой има случайно моля да я изпрати.Може и паметта да е в този същия чип.Забравих да кажа че доста загрява.Дали е било и преди така не знам.А за помненето си помнеше с месеци настройките (енерго-независима памет).
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети