|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:57 Заглавие: Турски захр. блокове за ТВ.Въпросче! |
|
|
Здравейте!Въпроса ми е относно работата на празен ход на споменатите захранвания.ТВ-ра на когото присаждам едно такова захр. блокче,няма обратна връзка към захранването(няма оптрон).B+ е 120волта.В деж. режим B+,се повишава до около 150 волта.(в такъв момент се чува леко "цвъркане" в имп. трансф.)Това може ли да доведе до дефект на захр. блок?Допускам ,вариант за поставяне на изкуствен товар,но все пак искам да чуя и мненията на знаещите.
P.S. Блокчето е TELESAN SMP S01 IKC2. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:12 Заглавие: Re: Турски захр. блокове за ТВ.Въпросче! |
|
|
| Anonymous написа: | Здравейте!Въпроса ми е относно работата на празен ход на споменатите захранвания.ТВ-ра на когото присаждам едно такова захр. блокче,няма обратна връзка към захранването(няма оптрон).B+ е 120волта.В деж. режим B+,се повишава до около 150 волта.(в такъв момент се чува леко "цвъркане" в имп. трансф.)Това може ли да доведе до дефект на захр. блок?Допускам ,вариант за поставяне на изкуствен товар,но все пак искам да чуя и мненията на знаещите.
P.S. Блокчето е TELESAN SMP S01 IKC2. |
Има един модел от турските захранвания, на който са му сложили за изправител във вторичната част диод 1N4007. Ако има такъв диод, махни го предварително, защото ше изгори, този диод е изправителен, а не импулсен  |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:16 Заглавие: |
|
|
| Не мисля,че ще имате проблем. Само този изход за захранване ли използвате? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:24 Заглавие: |
|
|
| bobitv написа: | | Не мисля,че ще имате проблем. Само този изход за захранване ли използвате? |
Как само този?Има и един 12V. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
за мене това захранване не работи смени му електолитните кондензатори може да е стояло доста години в магазина _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:33 Заглавие: |
|
|
| На какъв телевизор го слагаш това захранване? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:37 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | за мене това захранване не работи смени му електолитните кондензатори може да е стояло доста години в магазина |
Захранването,работи вече около 2 часа,и ТВ е ОК.Въпроса ми беше-безопасна ли е работата на пр. ход за самото захранване?
| Anonymous написа: | | На какъв телевизор го слагаш това захранване? |
NEO TV-2164TX FS. |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 20:05 Заглавие: |
|
|
| За самото захранване мисля ,че няма да има проблем. |
|
|
 |
tyna Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 20:54 Заглавие: |
|
|
| А кондензатора на +В?В st.b ще е подложен на 150 В .Виж прегледай -имаше тема по въпроса с тези готови блокове |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 21:19 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | plamen petrov написа: | | за мене това захранване не работи смени му електолитните кондензатори може да е стояло доста години в магазина |
Захранването,работи вече около 2 часа,и ТВ е ОК.Въпроса ми беше-безопасна ли е работата на пр. ход за самото захранване?
| Anonymous написа: | | На какъв телевизор го слагаш това захранване? |
NEO TV-2164TX FS. |
Ако ми позволиш, ще попитам защо не възстанови оригиналното захранване, ами модифицираш този почти нов телевизор? Аз съм против всякакви промени в оригиналната схема на телевизорите поне по 2 причини: Първата е, че така ремонта става по-скъп и втората - че телевизора никога няма да бъде същия.
Когато дойде при мен модифициран по такъв или какъвто и да е начин телевизор, аз го възстановявам както си е бил. Естествено, клиента си плаща за всичко.
Питам се дали си заслужава да сваляме и последната кожа от гърба на клиентите си ? Аз лично апелирам да ги щадим, защото и без това са на изчезване.
Нищо лично, само споделям мнението си. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|