Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схеми на зарядни станции за автоакумулатори.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 24, 2005 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Те скъпите анемометри са с вграден термометър... Има и гранична температура при зареждането. 30 градуса. Плътността на тока се определя според площта на плочите умножена по количеството. За кипенето е вярно, трябва да се избягва. Отделяне на водород във вид на малки мехурчета е допустимо. Това се препоръките на фирмата за акумулаторните батерии които са монтирани при мен на работа. Допуска се и ускорен заряд с ограничение по ток. Примерно 20% над номиналното напрежение, но с не повече от допустимата плътност на тока за избягване на термично претоварване.

Дават ми зор да возя някакъв диван ... малко по-късно ще продължа с теорията Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stil1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 1:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята да ползвах захранване е доста добра, но текущото устройство не може да го използваш като стартерно. Това е така понеже при стартирането се иска голян пиков ток а тия импулсни не могат да го дадат ,а има и опасност да изгармят ключовете.Помисли си пак какво искаш.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 1:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Същото искам ... само, че зад това устройство ще седи един акумулатор 75Ah когато го ползвам за стартерно.
Върнете се в началото
stil1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 1:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм виждал директно зарядно да се ползва за стартер, но там се ползват едни корави неща.И диодите в гретца и транформатора трябва да се оразмерен.Но щом ще има акумулатор то значи ти трябва обикновенно зарядно за кола/камион.Всичко се опростява.
Върнете се в началото
dimitar.b
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2005 20:51    Заглавие: Re: Търся схеми на зарядни станции за автоакумулатори. Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Търся читави схеми на зарядни станции за автомобилни акумулатори. Ще си правя собствена и искам да прескоча етапа на грешките, а и да пооткрадна някоя и друга идея. Говоря за сериозен прибор с регулиране на ток, напрежение, време, възможност за подаване на стартов ток и т.н.

Драги приятелю идеята ти е чудесна, щи ти дам и схема на регалатор на ток .но в зависимост от захранващия блок се говори за токова характеристика която може да бъде различна в зависимост от вида на зареждащите параметри на съответния акумолатор.трябва ти "станциа" имаш я само срещу един нов акумолатор за моята "15 г бабичка"че старият е на 7 г.питай ме по тел 8142665/Богоев как е изкарал до тази преклонна възраст пък аз ще те свържа с Корифея в тази област инж.Петтрушев. 73!!!!!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 29, 2005 8:33    Заглавие: Re: Търся схеми на зарядни станции за автоакумулатори. Отговорете с цитат

dimitar.b написа:
Vaklin написа:
Търся читави схеми на зарядни станции за автомобилни акумулатори. Ще си правя собствена и искам да прескоча етапа на грешките, а и да пооткрадна някоя и друга идея. Говоря за сериозен прибор с регулиране на ток, напрежение, време, възможност за подаване на стартов ток и т.н.

Драги приятелю идеята ти е чудесна, щи ти дам и схема на регалатор на ток .но в зависимост от захранващия блок се говори за токова характеристика която може да бъде различна в зависимост от вида на зареждащите параметри на съответния акумолатор.трябва ти "станциа" имаш я само срещу един нов акумолатор за моята "15 г бабичка"че старият е на 7 г.питай ме по тел 8142665/Богоев как е изкарал до тази преклонна възраст пък аз ще те свържа с Корифея в тази област инж.Петтрушев. 73!!!!!!!!

Ще ти звънна днес ...

73 de LZ2VL!
Върнете се в началото
ИванВас
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Ное 30, 2005 20:31    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз реших да уползотворя едно старо АТХ за същата цел.(На мен ми трябва само за ли4ни нужди)По оправих го малко из вътре,праснах му една прости4ка защита по напрежени и си викам готово.Да ама не ,два пъти изгаряха клю4овите транзистори и три пъти изправителните диоди Crying or Very sad И за сега замразих проекта Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети