| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 20:13 Заглавие: |
|
|
Те скъпите анемометри са с вграден термометър... Има и гранична температура при зареждането. 30 градуса. Плътността на тока се определя според площта на плочите умножена по количеството. За кипенето е вярно, трябва да се избягва. Отделяне на водород във вид на малки мехурчета е допустимо. Това се препоръките на фирмата за акумулаторните батерии които са монтирани при мен на работа. Допуска се и ускорен заряд с ограничение по ток. Примерно 20% над номиналното напрежение, но с не повече от допустимата плътност на тока за избягване на термично претоварване.
Дават ми зор да возя някакъв диван ... малко по-късно ще продължа с теорията  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stil1 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 1:04 Заглавие: |
|
|
| Идеята да ползвах захранване е доста добра, но текущото устройство не може да го използваш като стартерно. Това е така понеже при стартирането се иска голян пиков ток а тия импулсни не могат да го дадат ,а има и опасност да изгармят ключовете.Помисли си пак какво искаш. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 1:06 Заглавие: |
|
|
| Същото искам ... само, че зад това устройство ще седи един акумулатор 75Ah когато го ползвам за стартерно. |
|
|
 |
stil1 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 1:13 Заглавие: |
|
|
| Аз също съм виждал директно зарядно да се ползва за стартер, но там се ползват едни корави неща.И диодите в гретца и транформатора трябва да се оразмерен.Но щом ще има акумулатор то значи ти трябва обикновенно зарядно за кола/камион.Всичко се опростява. |
|
|
 |
dimitar.b Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 20:51 Заглавие: Re: Търся схеми на зарядни станции за автоакумулатори. |
|
|
| Vaklin написа: | | Търся читави схеми на зарядни станции за автомобилни акумулатори. Ще си правя собствена и искам да прескоча етапа на грешките, а и да пооткрадна някоя и друга идея. Говоря за сериозен прибор с регулиране на ток, напрежение, време, възможност за подаване на стартов ток и т.н. |
Драги приятелю идеята ти е чудесна, щи ти дам и схема на регалатор на ток .но в зависимост от захранващия блок се говори за токова характеристика която може да бъде различна в зависимост от вида на зареждащите параметри на съответния акумолатор.трябва ти "станциа" имаш я само срещу един нов акумолатор за моята "15 г бабичка"че старият е на 7 г.питай ме по тел 8142665/Богоев как е изкарал до тази преклонна възраст пък аз ще те свържа с Корифея в тази област инж.Петтрушев. 73!!!!!!!! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 8:33 Заглавие: Re: Търся схеми на зарядни станции за автоакумулатори. |
|
|
| dimitar.b написа: | | Vaklin написа: | | Търся читави схеми на зарядни станции за автомобилни акумулатори. Ще си правя собствена и искам да прескоча етапа на грешките, а и да пооткрадна някоя и друга идея. Говоря за сериозен прибор с регулиране на ток, напрежение, време, възможност за подаване на стартов ток и т.н. |
Драги приятелю идеята ти е чудесна, щи ти дам и схема на регалатор на ток .но в зависимост от захранващия блок се говори за токова характеристика която може да бъде различна в зависимост от вида на зареждащите параметри на съответния акумолатор.трябва ти "станциа" имаш я само срещу един нов акумолатор за моята "15 г бабичка"че старият е на 7 г.питай ме по тел 8142665/Богоев как е изкарал до тази преклонна възраст пък аз ще те свържа с Корифея в тази област инж.Петтрушев. 73!!!!!!!! |
Ще ти звънна днес ...
73 de LZ2VL! |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 20:31 Заглавие: |
|
|
И аз реших да уползотворя едно старо АТХ за същата цел.(На мен ми трябва само за ли4ни нужди)По оправих го малко из вътре,праснах му една прости4ка защита по напрежени и си викам готово.Да ама не ,два пъти изгаряха клю4овите транзистори и три пъти изправителните диоди И за сега замразих проекта  _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
|