Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Топломери - мнения
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gelkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 21, 2005 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Това горе бях аз Embarassed Embarassed Embarassed
pexli
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 21, 2005 15:23    Заглавие: Re: Ehh Отговорете с цитат

Chuka написа:
pexli написа:
Хех отне ми доста време до като прочета цялата тема и в крайна сметка не прочетох никакво по-добро предложение за прецакване на съседите ви.Да ама вие не прецаквате съседите си а се прецаквате сами май.Така или иначе важно това което пише на главният ви топломер в станцията долу.Така че мислете как да прецакате него а не този по апартаментите ви.Накрая на месеца е важно какво пише на главният а не това какво пише в апартаментите ви.Незная тази година колко ви се увеличиха сметките?И аз съм като гостенина на локално парно(собственно)хамалогия но не много голяма и зимата ми излиза 500 лева.Така че ако искате да ви е топло и да не ви прецакват си слагате един котел на дърва и въглища или една каминка с водна риза и жив е живота.Ако ви се занимва де,но не на вас не ви се занимава с хамалогия еми тогава си плащайте по 200 кинта на апартамент.Кеф ти топло топло,кеф ти топла вода ей ти топла вода.Не се оплаквайте.ПЛАЩАЙТЕ. Laughing Laughing

Толкова ли не мое се сетите как стаа работата, взимаш един вентилатор от захранване на комп струва към 2 лв и един адаптор за 12В , включваш вентилатора да обдухва задната част на топломера и готово , така е прецакан здраво ако знаеш датата на отчитане , маха се това нещо и всичко си ОК .

Май ще се наложи да прочетеш цялата тема колкото и да не ти се иска.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
XXX
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 1:19    Заглавие: Тechem Отговорете с цитат

Аз сам този които слойи темата за Techem Последно.Тоест за малкото Гермаско циганче.Открих много по-добър начин.
Струваше ми 24.50лв.Найстина 25 лв.на никои не му се дават ама си заслужава.Вземаш 2 вентилаторчета за процесор задължително.В Моя случай Вентилаторчетата са малко по-мощни и адаптерите трябва да са 2 бр.Задължително погледнете колко ампера са адаптерите и колко вентилаторите.Най-добре адаптерите да са 1.5 пъти по мощни.
Да кажем 2 вентилатора на 12 волта,1200 мА ( мили ампета).
Адаптерите струват 2-3 лв. зависи вече от каде си ги вземете.
Вентилаторите струват 10-15 лв. пак зависи от каде ще си ги вземете.
Аз ви прерорачвам да си вземете вентилатори около 15 лв и няма да съжелявате.Защото първо върши работата за която гожорим в момента и второ затоплямного много повече въздух които минава покрай радиатора.
Значи Монтиранете става по следния начин свързвате вентилаторите с адаптерите.След това вземате малко лепило бързо залепващо и издаржащо на висока температура (това е много важно).Залепяте със съвсем малко лепило вентилаторчетата за радиатора (НЕ ЗА ТОПЛОМЕТА).Слагате вентилаторите под наклон от двете страни на топломера така,че долния край на вентилатора платно да застане до топломера.Трябжа да има наклон вътрешния ляв край на вентилатора да е платно до външния десен край на топломера (Обеснявам подрогно някой хлапе да не направи някоя простотия).Отдругата страна същото.Това се прави с цел да духа колкотото се може повече на двете странични алуминиеви пластинки(На всеки учил технология на металите,а и на много други е известно че алуминият много лесно приема и отдава топлина.Той служи за по-добрата "комуникация" между топлинния датчик и радиатора).Преди всичко загравих да кажа каде отиват онези 0.50 лв. от сумата (24.50),те са за топлопроводина маста.Таза паста още наричана сребърна е за по-доброто провеждане на топлина.Можете да си я вземете от всеки един магазин за компютри служи за враска между процесора и радиатора на компютъра.С тази паста се намазват двете метални пластини,но без да попада между радиатора и пластините Exclamation .
Това е всичко мосля че съм изяснил въпроса максимално просто и ясно така,че всеки да може да ме разбере.Вече остава само някои добронамерен да почерпи по една ракия...а мочета какжо ще кажете.
Вижте сега нито топлофикация,нито който и да било друг освен ние простите обикновенни граждани не е виновен за цените.Защо ли!?!...нека другия път когато гласуваме се замислим коя от всичките (многоброини) партии е направила най-много за нас,кой защитава интересите на обиковенните работници с 250 лв. заплата.
Да уточня само нещо последно...един приятел които чете форума ме попита дали някой знае на колко години съм и колко поста сам сложил тук.
По първия въпрос то си личи по правописните грешки : ) - на 18 години съм. ( Виновно е доброто ни образование - до 8-ми клас учиш български точно когато въобще си нямаш и на идея за какво става въпрос.От 9 до 12-ти клас учиш само простотии които никога ни биха ти потрябвали,а бългаски не се учи само литература.Еми...след 10 години може и да има как точно да разбереш колко парно трябва да платиш,но може да не можеш да четеш). (последната скоба щях да я забравя.А за броя постове не мога да кажа точно колко са защото не се регистрирам в никои форум. - Интернет Доставчик съм и е малко неприятно да ми се вижда името навсякаде.Ще преглеждам темата и приемам всякакви критики по повод топломерите.
Върнете се в началото
ААА
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако се охлади алуминиевата планка на която е хванат топломера(става въпрос за чугунените радиатори)принудително с малко радиаторче(алуминиеви или медни тръбички) през което циркулира вода, която се охлажда също принудително. Къкъв ще е ефекта?
Върнете се в началото
diskreten
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се но темата беше топломери , а не индивидуални разпределители??? Shocked
Ако някой има информация от какъвто и да е вид , нека сподели.
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук едва ли някой му пука за общия топломер.Всеки до тук е коментирал точно ИНДИВИДУАЛНИТЕ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ. Друг е въпроса какъв е смисъла и доколко има успехи Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nebelservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2005 8:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ник написа:

Нищо не решаваме, като се самоизяждаме. Аз съм с четири радиатора и си плащам. Много лесно е човек да прави евтини трикчета на гърба на хора, които не разбират, че ги лъжат.

Като сте толкова умни и хитри дайте да преборим и надхитрим ТОПЛОФИКАЦИЯ и дружествата за това да има ясни тарифи и прозрачно отчитане на сметките.

Големия ни проблем не са големите сметки, а първобитния ни манталитет. За всяка услуга трябва да се плаща.
Но и трябва да е ясно за какво плащаме.

ГЛЕДАЙТЕ РЕАЛНО НА ПРОБЛЕМА. А той е в топлофикация, в дружествата и в многото малки човечета, които се имат за мъже.

НА КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ ДЕЦАТА СИ БРЕ ХОРА ?????????????

Хей човече не разбираш ли, че всички са излъгани в тоя случай. Сам по себе си факта че ти се предлага да плащаш нещо което не е ясно как се отчита и по този начин ти се прелгагат някакви безумни цени на нещо което не знаеш дали си използвал при липса на възможност да направиш проверка не ти ли стига.

Проблема е точно в това, че топлофикация прави огромни загуби от допотопната топлопреносна мрежа и накрая се налага да се плаща не каквото си консумирал а каквото топлофикацията е "произвела" без да можеш да се договориш и да си наясно със цената.
Гост

МнениеПуснато на: Съб Дек 10, 2005 23:04    Заглавие: Отговорете с цитат

ААА написа:
Ако се охлади алуминиевата планка на която е хванат топломера(става въпрос за чугунените радиатори)принудително с малко радиаторче(алуминиеви или медни тръбички) през което циркулира вода, която се охлажда също принудително. Къкъв ще е ефекта?

Става с две ленти дунапрен , от двете страни на скрепителните шпилки, които се събират от горе над топломера и се напъхват в изходящия отвор на фуния, която стои над измерителя. В отвора на фунията трябва да има някяква тапа с дозатор за да пуска по 2-5 капки (малка цепка).Слагаш шепа лед и гледаш алуминиевата плочка да не стане по студена от 20 градуса!!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 0:00    Заглавие: Re: Тechem Отговорете с цитат

Много ти е сложна системата ще ти бъмне главата от вентилаторите
Много ми помогна. Сега, правите П -образна планка, с дължината на измерителя от алуминий поне 1 мм и се слага като плъзгаща се шейна от двете страни на пластмасовата кутия. Плоската част трябва да е на по- малко от 1 мм от най- издутото място под светодиода за да може да загрява датчика за стайна темоература, който е на около 5-7 мм под диода. Измерителя започва да отчита при температура на радиатора от 23 градуса и разлика м/у предния и задния датчик >4 калории.Ето какво измерих аз с термометър със специална сонда:
при температура на реброто на радиатора горе 42 градуса, температурата на алуминиевата плоча на измерителя TEHEM -39 С , на алуминиевата планка 37, в центъра срещу датчика,радиатор с 24 ребра по 500 мм отчита 1 точка на 3 часа, а като я нчма планката, отчита при същите температури 1 точка за 1/2 час. Имайте предвид, че информацията зя най- висока температура на двата датчика се записва в чипа и може да се прочете от инфра-диода или от радио-честотния предаварел и се нулира след нулирането на измерителя чак за новия сезон!!! Не прекалявайте!!! Успех. Апропо на нас една точка ни излиза по 15 стотинки с ТЕХЕМ, много АНДРЕШКОВЦИ имаме в блока Rolling Eyes
Върнете се в началото
micanka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 5:44    Заглавие: ............. Отговорете с цитат

....

Последната промяна е направена от micanka на Съб Мар 25, 2006 22:40; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Следваща
Страница 12 от 13

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети