| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bo2t Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 17:36 Заглавие: Philips 14PT1563 chassis 6.1 - липсва сигнал от тунера |
|
|
| Относно вече споменатия от мен проблем с пренапрежението от към СКАРТ видео входа на телевизора се оказа че картина има, но подадена от видео през СКАРТ-а.През антенния вход сигнал не постъпва.Няма ги и белите снежинки когато липсва сигнал., само някаква сива неопределена.От схемата се вижда, че от единия пин на тунера постъпва сигнал в някакъв ПАВ (SAW) филтър (К6272К) и от там постъпва в пинове 45 и 46 на процесора TDA8362 5 (IF input 1 и 2).Къде е най-възможно да е дефекта?В ПАВ филтъра или в тунера (процесора го смених, но ефект нямаше)? Извинявам се за малко технически неиздържания изказ,но съм специалист по автоматика и от телевизори разбирам малко.Все пак открих 3 изгорели резистора и един транзистор във веригата на СКАРТ и благодарение на това поне сега той работи.Ако някой може да ми даде съвет бих приел с удоволствие.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 17:51 Заглавие: |
|
|
| виж ,тунера има ли необходимите захранвания,ако има смени тунера |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 17:51 Заглавие: |
|
|
| Сменяй смело TDA 8362 |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 17:54 Заглавие: |
|
|
| При дефектен ФПАВ,също може да нямаш изобр.,дори и растер.За по лесно ,първо смени него(ако преди това си проверил захр. на тунера).След това остава -тунерче.В определени случаи,можеш грубо да провериш дали ФПАВ-а "пропуска",като сложиш на входа,съответно на изходите му неизолирана отвертка-дръж металната част с пръсти,и следи реакцията на екрана. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 22:43 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | При дефектен ФПАВ,също може да нямаш изобр.,дори и растер.За по лесно ,първо смени него(ако преди това си проверил захр. на тунера).След това остава -тунерче.В определени случаи,можеш грубо да провериш дали ФПАВ-а "пропуска",като сложиш на входа,съответно на изходите му неизолирана отвертка-дръж металната част с пръсти,и следи реакцията на екрана. |
Ako в този телевизор има аналогов ключ от рода на 4053, сменяй го. Щом си имал изгорели съпротивления около скарта, логично е да се очаква да е повреден и ключа, ако има такъв. Ако няма, значи използват вградения в TDA8362 ключ и ще трябва да смениш TDA-то. |
|
|
 |
bo2t Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 22:56 Заглавие: Philips 14PT1563 chassis 6.1 - липсва сигнал от тунера |
|
|
| Смених ТДА8362 и няма ефект, значи мойто си е било здраво.Тук други юсери споделиха (за което много им благодаря), че най-вероятно тунера или ПАВ филтара К6272К са заминали.Имам видео (нискочестотен, демодулиран) сигнал със звук и картина, но от тунера (високочестотен) нямам. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 23:18 Заглавие: Re: Philips 14PT1563 chassis 6.1 - липсва сигнал от тунера |
|
|
| bo2t написа: | | Смених ТДА8362 и няма ефект, значи мойто си е било здраво.Тук други юсери споделиха (за което много им благодаря), че най-вероятно тунера или ПАВ филтара К6272К са заминали.Имам видео (нискочестотен, демодулиран) сигнал със звук и картина, но от тунера (високочестотен) нямам. |
Ако тунера или пафа ти са повредени, то би трябвало да имаш нормален растер (снежинки). Пак те съветвам да се огледаш за външен ключ на видеото..... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 23:34 Заглавие: |
|
|
Според мен щом нямаш шум (снежинки) преблема е след тунера ,дълбоко се съмнявам и ПАФ филтъра да е, но не пречи да смениш тунера ,ПАФ-а , процесора и т.н. , поне няма да стане по-зле(ако внимаваш).Предполагам ,че ако го беше занесъл на ТВ сервиз приблизително на цената на ТДА8362 щяха да ти го оправят.  |
|
|
 |
bo2t Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 23:43 Заглавие: Philips 14PT1563 chassis 6.1 - липсва сигнал от тунера |
|
|
| Тук един юсер сподели че вероятна причина е някакъв аналогов ключ, но аз нямам такъв....За 4016 става въпрос.При тоя модел првключването става направо в процесора. Имам пин Chrominance/AV Switch.В Русе от където съм смея да твърдя, че няма качествени сервизи.На два от тях ми обраха телевизорите и затова повече няма и да ползвам услугите им.Имаше един преди време, който се славеше като голям главорез, но му се измести сервиза и не го знам къде е.Иначе се води като най-големия специалист в града от край време, от 10-ина години сигурно.Но той за по-малко от 50-60 лв. няма и въобще да погледне за каво става въпрос. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 5:39 Заглавие: |
|
|
| От 17 крак на процесора излиза управляващо напрежение за видео сигнала-външен ,вътрешен.Това напр. отива на тр.7109,той пък управлява ключа за видео 7100.Ако разпечаташ или поне отвориш схемата дето ти пратих,ще видиш пътя на сигнала много ясно. |
|
|
 |
|